avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Platit avans, pierdut chitanta, platit integral ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Platit avans, pierdut chitanta, platit integral produsul. Cum pot recupera avansul?

Buna ziua!

Am urmatoarea problema. In ziua de vineri am fost intr-un local sa fac rezervare si am platit un avans de 150 Ron pentru consumatia ce urma a fi facuta in lunea urmatoare. In ziua cu rezervarea, consumatia a fost de 160 Ron. In momentul platii, chelnerul spune ca are nevoie de chitanta pt avans ca sa poata sa scada avansul din bonul de 160 ron(rest de plata in mod normal de 10 lei).
Ma scotocesc si constat ca am pierdut bonul. Au spus ca trebuie sa platim si sa venim cu chitanta de avans. Cum prietena mea era suparata, a platit ea si eu urmeaza, pe baza bonului emis de 160 ron, sa recuperez avansul.
Intrebarea e pe ce baza legala le pot solicita celor de la localul cu pricina banii de avans? Ce se intampla cand pierzi chitanta? Ei unde inregistreaza? Sunt obligati sa-mi restituie avanasul?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: razvan_smart , utilizator 12:06, 7 Decembrie 2010
Ei daca v-au dat chitanta sigur apare in actele contabile pe ziua respectiva.
Formulati o reclamatie la Garda Financiara in care specificati faptul ca prima data nu v-au inmanat chitanta dar a scris-o in fata dvs. Cu ocazia asta o sa primeasca si o amenda ca un organ de control cand se duce sa controleze un operator economic cauta si gaseste si acul in carul cu fan.
Sa specific ca nu mi-au inmanat chitanta pentru avans? Cum adica au scris-o in fata mea? Nu sunt sigur ca am inteles. Multumesc pentru raspuns!
Da le spui ca nu ti-au dat chitanta pentru avans fiind obligat sa mai platesti o data pentru rezervare.
Totodata specifici ca ai vazut cand ti-a scris chitanta doar ca nu ti-a inmanat-o.
Am inteles, mulutmesc frumos. O sa incerc totusi sa rezolv amiabil cu un sef de pe acolo. Daca nu, ramane sa apelez la acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu restaurantul pentru nunta!!! raul83 raul83 Am si eu o problema cu patronul restaurantului pe care l-am rezervat pentru nunta. Am rezervat restaurantul pentru nunta pentru 18 august anul curent iar acum ... (vezi toată discuția)
Hartuire/amenintare din partea unei societati comerciale ContSters111015 ContSters111015 Buna ziua, Va relatez pe scurt o mica intamplare din \"Romanica\" noastra. Am fost intr-una din binecunoscutele noastre statiuni turistice si din necesitatea ... (vezi toată discuția)
Reziliere gazduire eveniment fara motiv gabriel-c gabriel-c buna seara, la sfarsitul saptamanii viitoare trebuia sa am botezul copilului meu intr-o locatie ce am stabilit-o cu mult timp in urma(cca 6-7 luni) la care ... (vezi toată discuția)