avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Plingere impotriva unui notar din Bucuresti
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Plingere impotriva unui notar din Bucuresti

In luna iunie 2011 am fost la un notar din Bucuresti ,sector 1 ,pt a face succesiune dupa urma tatalui meu pe cimitir si casa impreuna cu mama mea si specific acest lucru.
Mai intii s-a facut o declaratie de renuntare care s-a platit si facut in 3 exemplare conform legii.
Dupa acea ni s-au cerut actele necesare pentru succesiuni,care le-am dat unele in copii altelete legalizate care tin loc de original si s-au oprit si s-au cerut 150 lei pentru a se a apuca de dosar ,fara sa mi se dea vreo chitanta sau altceva la mina si am mers pe buna credinta.
Am platit succesiunea pe cimitir si i-am spus dnei notar sa scada cei 150 lei ,mi s-a raspuns asa "NU ACUM",mama mea fiind martor.
Mi s-a dat actul in 3 exemplare conform legii.
Pe 4iulie2011 am fost din nou la notar sa platesc succesiunea pe casa si am platit exact ce mi s-a spus si dindu-mi 3 exemplare conform legii,
deci nu s-au facut alte copii cum se minte de notar.
Venind acasa am dat telefon si am vorbit cu fiica notarei fiind si ea tot notar in acelasi birou si i-am spus ca s-au uitat cei 150 lei si mi s-a raspuns asa:"Acesti bani merg la camera notarilor si chitanta va veni la sfirsit de luna,iar eu am spus cine semneaza pt mine ca eu nu sint in tara"
Deci fara a sugera ,a recunoscut ca ua ramas bani la ele(notarele) dar a spus o minciuna.
Acest lucru se poate verifca prin compania de telefoane a mamei mele.
Am incercat din nou sa le contactez prin emailuri ,dar fara succes pt ca nu au vrut sa raspunda.
Probabil stiau ele de ce nu vor sa raspunda.
M-am adresat altor foruri sa rezolve problema mea ,Camera Notarilor si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Bucuresti,dar ele in continuare au mintit si au dat actele care le aveau in original si chitantele care ascund numere reale ,mai spunind ca s-au facut copii care au costat 10 lei,fapt neadevarat ,la fel ca si celelalte minciuni.
S-a mers prin inselaciune,frauda sau cum vreti sa o numiti cu aceasta metoda de acere bani inainte fara chiatanta si mergindu-se pe ideea ca se vor uita acesti bani.
Probabil ca este o tactica a lor de a mai cistiga bani de la clienti.
Vreau sa fac public numele lor pt a se afla cum se procedeaza la unii notari care fac de ris UNNP din Romania si daca se poate sa fie excluse ,de a li se ridica licenta pentru ca nu merita.
Ce as mai putea face,unde ma mai pot adresa si cum pot sa-mi recuperez banii?
Va multumesc!
X-(X-(X-(X-(

Cel mai recent răspuns: brucca , utilizator 21:06, 30 Noiembrie 2011
Nu aveti nici o sansa , cu siguranta exista chitante pe bani , va vor arata copiile.
Puteti depune plangere penala impotriva acelui notar ... plangerea se va depune la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel in circumscriptia careia functioneaza acel notar...
puteti depune plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel sector...unde functioneaza notarul, dar daca exista chitante pe care dv le-ati semnat, ...nu prea vad cum ati utea dovedi inselaciunea.
Cred ca nu prea s-a inteles.
Notarul mi-a cerut bani 150 lei inainte de a lucra dosarul ,bazindu-se pe idea ca se vor uita acesti bani. Iata exact vorbele notarei:"Dati-mi 150 lei ca sa ma apuc de lucrare sa verific",a vrut sa fie sigura de bani ,de ce nu stiu ,poate pt ca sint cetatean strain si ma poate fura mai usor?
Dupa mine se cheama escrocherie si a minti intr-una,a nu raspunde la emailuri stiindu-se vinovat.
Mama mea a fost tot timpul cu mine si e martor permanent .
Convorbirea telefonica cu fiica ,care este tot notar si lucreaza in acelasi birou a mintit cu nerusinare stiind de acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de bani pt succesiune brucca brucca Am fost la un notar in Bucuresti pt succesiune pe cimitir si casa si inainte de a se apuca de acte mi-a cerut 150 lei. Bun si facut. Mi s-a spus ca se vor ... (vezi toată discuția)
Doresc sa fiu ajutat de un avocat din bucuresti pixuletz pixuletz Buna ziua. Avand in vedere ca parintii mei au decedat succesiv amandoi si am ramas singur, sora tatalui meu si rudele ei de gr 1 nu mi-au oferit actele ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune si amenintare? justinianeu justinianeu Mama mea locuieste in casa parintilor decedati din anul 1994, pe care ea a suportat cheltuieli cu cei doi morti. Timp de 24 ani a platit taxe si impozite la ... (vezi toată discuția)