avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... La ce adresa fac plangere impotriva unui avocat care ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

La ce adresa fac plangere impotriva unui avocat care nu-mi restituie banii.

Buna .Avocatul este din Bucuresti cu adresa,CUI etc.Care este adresa baroului unde sa ma adresez,sau unde depun aceasta plangere ?
Cel mai recent răspuns: ianis66 , utilizator 18:48, 3 Iulie 2012
In primul rand, va trebui sa dovediti de ce solicitati restituirea unei sume de bani de la acel avocat?
Apoi, va trabui sa stiti ca onorariul nu este conditionat de castigarea procesului, pentru aceasta exista eventual onorariu de succes, care se acorda la final, dupa castigarea procesului.
Intr-un proces exista intotdeauna cel putin doua parti, iar una va pierde.
Asta nu inseamna ca perdantul va putea solicita returnarea onorariului.
Daca considerati ca v-au fost lezate drepturile, avocatul care v-a reprezentat nu si-a facut datoria, depuneti o sesizare in scris la baroul din care face parte. Daca acesta face parte din Baroul Bucuresti, verificati intai daca se afla inscris in tabloul avocatilor ([ link extern ] ).
Mi-a cerut o suma de bani pentru un bilet de avion pentru Anglia si urma ca DUPA aceea sa ma intalnesc cu el sa vorbim despre contract .Intre timp eu am aflat despre el ca a mai dat teapa unuia din Satu MARE care si acela comunica cu unul (tot tepuit de avocat) din Botosani.-Se vede ca a cautat persoane numai de la distanta (eu sunt din SUCEAVA).
Eu am vorbit cu amandoi la telefon si au facut plangere penala la politie .Apucasem sa-i trimit in cont contravaloarea in lei a sumei de 175 GBP= 930.00 LEI.
Am copii dupa chitante ,dupa emailuri .
Deci, detaliati in scris la baroul de care apartine avocatul respectiv.
Adica, procedati ca mai sus.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
ContSters44758, utilizator
Dupa parerea mea, asta nu este un litigiu de competenta baroului ci a Parchetului sau/si Instantei....fie pentru inselaciune (penal) fie in pretentii (civil)....

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la avocat ianis66 ianis66 Un avocat mi-a cerut 1000 ron contravaloarea in lei a unui bilet de avion pentru a pleca la munca in Anglia.Avocatul are firma de avocat ...cu litera C ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de firma de avocati adrian_t10 adrian_t10 Buna ziua. Va solicit o parere pentru o anumita situatie. Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnai ContSters194965 ContSters194965 insulta si calomnia mai sunt incriminate penal? daca sunt doar infractiuni de cod civil de ce in urma unor astfel de acuzatii , in paranteza fie spus eram ... (vezi toată discuția)