avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... recuperare bani de la avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

recuperare bani de la avocat

Un avocat mi-a cerut 1000 ron contravaloarea in lei a unui bilet de avion pentru a pleca la munca in Anglia.Avocatul are firma de avocat ...cu litera C (consultant).Nu am semnat nici un contract nici nu mi-a prezentat vreunul prin mail sau ...altfel.A mai cerut o suma de 210 Lire pentru o asigurare ...ulterioara .Nu am atâţia bani !Mi-a cerut un nr. de cont,i-am dat...ma tot amana .Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:51, 16 Aprilie 2012
Ati procedat gresit ca ati inmanat bani unei persoane fara documente justificative. Incercati sa fiti ferm, dati-i un termen pana la care sa va rezolve problema, incheiat un acord cu el, un contract, un document prin care sa dovediti sumele de bani pe care l-ati platit.
Daca nu rezolvati formulati o plangere impotriva lui la Baroul de avocati la care este inscris.
Indiferent de calitatea persoanei,in conditiile in care detineti probe,ca o persoana a cauzat un prejudiciu intereselor dvs,cu scopul recuperarii prejudiciului,se impune sa formulati plangere la autoritatile in drept
Daca nu stapaniti procedura,este de preferat sa consultati persoana specializata care,coroborand faptele cu probele sa aprecieze competent ,eventual sa redacteze actiunea
1.verificati daca intr-adevar este avocat; intrati pe site-ul baroului din care afirma ca face parte si cautati-l in tabloul avocatilor;

2.daca nu exista, s-ar putea ca nici sa nu fie avocat si puteti face plangere penala impotriva lui;

3.banii trebuiau dati in baza unui contract de asistenta juridica si a chitantei eliberate; daca nu aveti acte justificative si e vorba de o pacaleala, va fi fi greu sa dovediti ca i-ati inmanat acei bani;

4.daca este totusi avocat, puteti incerca sa rezolvati pe cale amiabila sau sa faceti o reclamatie la baroul de care apartine, urmand ca lucrurile sa se rezolve acolo.
Am verificat ,este avocat.Am doar chitanta de ,,Depunere numerar'' la Banca Transilvania unde este trecuta adresa CAB. AV.:...str....nr...loc.Bucuresti CUI:....
Mentionez ca la fel a procedat si cu inca cel putin 2 persoane de la care a reusit sa le ia tot pentu plecare la miunca :600 euro.Am nr. de tel ale baietilor care astepta returnarea banilor.
Am doar chitanta de depunere numerer la Banca Transilvania cu adresa lui de avocat si nr. CUI .Deasemenea am email-urile cu data la care i-am trimis copii printate in PDF de pe aceasta chitanta de la banca.Mi-a confirmat doar telefonic primirea banilor.Inainte sa trimit banii m-am interesat de numele lui si am gasit ...ca este avocat in Bucuresti cu toate datele.

Alte discuții în legătură

La ce adresa fac plangere impotriva unui avocat care nu-mi restituie banii. ianis66 ianis66 Buna .Avocatul este din Bucuresti cu adresa,CUI etc.Care este adresa baroului unde sa ma adresez,sau unde depun aceasta plangere ? (vezi toată discuția)
Am fost inselat de un avocat din baroul bucuresti. mariussavina mariussavina Am fost inselat de catre un avocat din cadrul baroului Bucuresti. Inteleg ca nu pot sa postez numele aici, dar o s-o fac in alte forumuri sau in PM. I-am ... (vezi toată discuția)
Inselat de avocat MarianSV MarianSV Ma numesc T. Marian si un anume domn avocat T.D. incearca sa ma insele.Lucrurile stau cam asa: mi s-a deschis un dosar penal pentru o infractiune la volan ... (vezi toată discuția)