avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am fost inselat de un avocat din Baroul Bucuresti.
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am fost inselat de un avocat din Baroul Bucuresti.

Am fost inselat de catre un avocat din cadrul baroului Bucuresti. Inteleg ca nu pot sa postez numele aici, dar o s-o fac in alte forumuri sau in PM.
I-am platit d-nei avocat suma de 6500 euro si 3000 ron pentru infiintarea unui offshore in Marea Britanie. Asta in aprilie. Dupa lungi si amanate discutii prin mail, la un moment dat, in septembrie imi zice ca nu se poate ca nu aproba cei de la banca din Londra. Bun, dar banii s-au cheltuit. Mi se ofera in return 2500 euro, si nicio chitanta pentru banii cheltuiti... Chipurile, si-aici exprimare de avocat " Nu m-am gandit ca e necasar sa pastrez chitantele ", ce sa fac, asta e.
Doar o chitanta la 2 bilete de avion pana la Londra... sa fi fost 2-3 sute de euro.
In schimb, mucles. Am convenit sa mi se faca la schimb o firma in Cipru...iar amanari si aiureli, iar nu vrea banca etc... numai, scuzati expresia "mangleala de adormit copii" .
Detin toate discutiile purtate cu acest stimat avocat ( prin mail ), chitanta platii efectuate, si 2 chitante de la biletele de avion.
Daca cineva din acest forum considera ca este loc de un caz, as dori sa ma contacteze si sa-mi spuna care sunt sansele ca sa-mi recuperez banii ca altceva nu mai vreau de la stimabila...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
In primul rand trebuie sa va cautati un avocat pe care sa il consultati cu toate actele ca sa analizeze situatia.Adica veti mai cheltui niste bani.

Trebuie stiut daca avocatul a fost sau nu in culpa ceea ce nu este chiar asa de simplu.
Parerea mea ca a facut-o cu buna stiinta. La cum se comporta acum, cand " o arde " mai mult decat dubios, pentru mine e clar. Pun la dispozitie toata documentatia necesara, nu se pune problema, bani sunt destui :) , doar sa fie sanse de a-i recupera pe cei dinainte, nu sa ma adancesc mai rau. Oricum, nu cred sa fi avut vreodata intentia sa faca firma offshore, a inceput niste acte care se fac imediat ( o spun din proprie experienta, detin o alta firma offshore in delaware* ) apoi s-a bucurat de bani. Si-a incercat sa-mi inchida gura cu ceva bani. Cu acceptul vostru pot sa pun si numele dansei, poate va incerca sa aduca vreun argument in apararea ei... desi nu cred ca are
Trebuie sa contactati un avocat care sa va asiste in vederea recuperarii banilor. Daca persoana respectiva e avocat intr-adevar, se vor recupera. Daca nu e avocat, ramane de vazut. E nevoie de mailuri si de ce alte inscrisuri mai aveti dvs. Ati incheiat cumva si un contract de asistenta juridica sau o procura? Pentru ca fara ele chiar nu vad cum se putea infiinta un offshore un numele dvs...
Da,foarte important este ce ati stipulat in contractul de asistenta juridica.
Eu nefiind din Bucuresti, am convenit cu respectiva* sa se faca totul pe o persoana interpusa de doamna (pentru a evita deplasarile mele ), urmand ca eu sa am o procura si toate actele de la ambele firme, incluzand aici, ibanurile, cardurile bancare, si digipasurile de la conturi, dupa infiintarea lor. Deci nu s-a ajuns la contract de asistenta juridica. Doamna este avocat, este membru si pe acest formu, cu acordul unui moderator as putea sa postez si numele ei, intrucat vad ca nu a vazut postul. Mai multi membri, incluzand moderatori, mi-au cerut numele in privat, si le-am comunicat.
Din ce am inteles, e posibil sa fie la a doua abatere, astept o confirmare de la un membru, si-atunci incadrarea dansei ar fi alta.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la avocat ianis66 ianis66 Un avocat mi-a cerut 1000 ron contravaloarea in lei a unui bilet de avion pentru a pleca la munca in Anglia.Avocatul are firma de avocat ...cu litera C ... (vezi toată discuția)
Plangere barou bucuresti (din strainatate) procesinro procesinro Cum se poate face o plangere la Barou impotriva unui avocat daca locuiesc in strainatate? Precizez ca e vorba de o avocata care a mai fost mentionata in acest ... (vezi toată discuția)
Avocati incorecti , nu astept raspuns kamamura kamamura cum poate o persoana fizica sa dovedeasca faptul ca un avocat a refuzat sa-i elibereze chitanta pentru banii pe care ii cere in repetate randuri cu ocazia ... (vezi toată discuția)