avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poze de pe net
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poze de pe net

Ideea e ca vreau sa fac un atlas virtual de deramatologie si nu stiu cat de legal e sa iau poze de pe dc sau de pe net, de fapt ce ma paste pe mine daca le iau, incalc dreptul de proprietate, nu prea le am cu legistlatia netului.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:40, 28 Septembrie 2008
Daca le luati de pe site-uri cititi Termenii si conditiile respectivului site. Acolo o sa gasiti daca aveti dreptul sa folositi sau nu acele informatii. De exemplu, un site care ofera sub licenta GNU pozele este Wikipedia.
mediaserv a scris:

Daca le luati de pe site-uri cititi Termenii si conditiile respectivului site. Acolo o sa gasiti daca aveti dreptul sa folositi sau nu acele informatii. De exemplu, un site care ofera sub licenta GNU pozele este Wikipedia.

Adica pot lua de pe wikipdia, bun si deci caut sa fie sub licenta GNU, bun atunci.
Mersi
Eu consider ca ar trebui sa aveti putin grija cu acest atlas virtual. Am putine cunostinte si in domeniul medical si cred ca ar trebui sa fiti putin precaut. Cel putin in raspandirea acestor poze prin intermediul internetului. Ceea ce doriti dvs. sa faceti este de a apela la mijloace netraditionale (PC) pentru a savarsi infractiuni cu caracter "traditional". Incalcati astfel art. 140 lit. a din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe prin savarsirea infractiunii de aducere, fara drept, a unei opere la cunostinta publica si art. 142 lit. a din aceeasi lege pentru infractiunea de reproducere, fara drept, a unei opere. Ca sa nu mai spunem ca toate acestea nu fac altceva decat de a raspandi materiale fara a avea drept de autor sau licenta de distribuire. Este cam acelasi lucru cu a vinde CD-uri in piata dupa ce in prealabil le-am multiplicat acasa.
Sfatul este sa aveti grija si sa nu va luati dupa toata lumea... Bafta!
DANRACHE a scris:
Ceea ce doriti dvs. sa faceti este de a apela la mijloace netraditionale (PC) pentru a savarsi infractiuni cu caracter "traditional". Incalcati astfel art. 140 lit. a din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe prin savarsirea infractiunii de aducere, fara drept, a unei opere la cunostinta publica si art. 142 lit. a din aceeasi lege pentru infractiunea de reproducere, fara drept, a unei opere.

Chiar nu ati auzit de GNU, GPL? Dar rms (Richard Mathew Stallman) va spune ceva? Ce drepturi de autor sunt incalcate in aceste cazuri ? Licentele GNU :rtfm: au conditii clare care interzic doar comercializarea programelor (adica pot sa le multiplic, modific si sa le raspandesc cat vreau fara sa am treaba cu nimeni).
Este cam acelasi lucru cu a vinde CD-uri in piata dupa ce in prealabil le-am multiplicat acasa.

Asta se refera numai la programele vandute de mr. Gates si cei ca el :duh:. Maine scriu 20 de DVD-uri cu "Linux Debian" (vivat, crescat, floreat !) si le impart la prieteni sau le vand la pretul muncii de scriere a DVD-urilor (afara de programe care sunt gratuite) si va invit sa ma dati in judecata.
Poate ca am fost cam dur, si imi cer anticipat scuze, insa pana la desfiintarea in totalitate a sitemelor imorale de licente si patente software, trebuie sa avem o atitudine ferma fata de incalcarea unor drepturi fundamentale.
u.b.i.k. a.k.a. av. Adalbert Gazdovici, utilizator Linux
eu cred ca ar mai trebui revazute termenii licentelor si ale legislatiei in domeniul privind dreptul de autor si drepturile conexe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare software servicii software as a service (saas) la orda oportunitate sau obligativitate? mihaimg mihaimg Buna ziua, Citind OG 25/2006 si toate modificarile cu privire la dreptul de autor si obligativitatea inscrierii oricarui program pentru calculator in ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor ºi proprietatea intelectualã anny0b anny0b Doresc sa stiu daca pot da in judecata sau daca pot face ceva in cazul in care o persoana mi-a furat anumite opere, creatie proprie si pretinde ca sunt ale ... (vezi toată discuția)