avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit restant- atacare act donatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit restant- atacare act donatie

avind un credit la o banca si raminind in somaj , nu am mai avut posibilitatea de a fi la zi cu el,ratele acestia mau tot sunat spunindu-mi ca daca nu achit ratele restante ma vor trimite in judecata , am o proprietate pe care am donato tatalui meu eu rezervindu-mi un drept de renta viagera, banca se poate lega de aceasta locuinta ? si daca da ce pot sa fac sa nu se intimple acest lucru,, sa fac act de vinzare cumparare tatalui meu , sau sa vind acea locuinta unei alte pers care nu e ruda cu mine
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:09, 30 August 2011
Banca va poate executa silit fara sa va cheme in judecata.
Daca nu mai are pe ce sa va execute va deschide proces pentru declararea nulitatii actului de donatie.
Este mai mult decat recomandabil sa va angajati avocat in caz de proces.
Daca banca va obtine castig de cauza va va executa apoi pe casa...
Odata ce ati facut act de donatie, nu puteti sa mai vindeti acelasi apartament nici donatarului si nici unei terte persoane, pentru simplul motiv ca nu mai sunteti proprietar.
Intr-adevar, banca poate formula in instanta actiune de anulare a actului de donatie. Va trebui sa dovedeasca ca prin aceasta ati urmarit de fapt sa va sustrageti de la o eventuala executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte lamurire executare silita tiby1 tiby1 Eu si cu fosta sotie de care am terminat recent divortul, am contactat (in timpul casatoriei) un credit de 50.000 ron de la banca. Titular de contract sunt eu ... (vezi toată discuția)
Buna seara barbudaniela barbudaniela am facut o donatie tatalui meu asupra unui imobil in care eu mi-am rezervat o abitatie viagera, pot sa transfer acea donatie in act de vinzare cumprare ?? (vezi toată discuția)
Revocare donatie ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea problema: persoana x (o mama)doneaza persoanei y (fiu) UN APARTAMENT CU MENTINEREA DREPTULUI DE UZUFRUCT viager in favoarea mamei, si ... (vezi toată discuția)