avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la confidentialitate

Am un cont pe site-ul bestjobs de mai multi ani si mi-am si gasit de lucru prin intermediul acestui site. Insa acum cand nu mai sunt asa multumit de situatia salariului meu, imi caut ceva mai bine platit tot pe acest site. Am avut surpriza ca imediat cum intram pe site a doua zi cei de la firma unde lucrez erau instiintati de tot ce faceam eu, chiar daca accesam site-ul acasa in timpul meu liber. Chiar m-au luat la rost si mi-au propus sa imi desfiintez contul de pe site. Bineinteles ca am refuzat acest lucru care nu este treaba lor. Angajatorul mi-a spus ca eu nu am semnat cu cei de la bestjobs nimic care sa imi asigure confidentialitatea actiunilor mele pe acest site si ca atare ei platesc ca sa afle astfel de informatii, actioneaza ca un fel de SRI, spioneaza angajatii IN TIMPUL LOR LIBER. Asa ceva mi se pare ilegal si complet deplasat si incalca orice drept. Va rog sa imi spuneti ce se poate face ca combat aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 01:19, 28 August 2008
1.Ma indoiesc ca cei de la Bestjobs furnizeaza date angajatorului dvs.In acest sens, intrati pe linkul de termeni de confidetialitate:[ link extern ] .
Probabil cei de la firma va stiu parola, sau intra pe CV-ul dvs. postat pe site-ul Bestjobs.
2.Constitutia prevede la ARTICOLUL 28 - Secretul corespondentei
(1)Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace de comunicare este INVIOLABIL
Iar la ARTICOLUL 41 - Munca si protectia sociala a muncii
(1) Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.

Sunt citate doar 2 dintre drepturile fundamentale pe care le aveti in calitate de cetatean al acestei tari si pe care ar fi bine sa le aduceti la cunostinta in scris angajatorului, spre a nu vi le mai incalca. Informati-i ca, in cazul in care nu vi le respecta, intra in sfera sanctiunilor contraventionale si penale si ca veti actiona cu plangere penala si, respectiv actiune in instanta de judecata pentru violarea drepturilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la confidentialitate angajat angajat Am un cont pe site-ul bestjobs de mai multi ani si mi-am si gasit de lucru prin intermediul acestui site. Insa acum cand nu mai sunt asa multumit de situatia ... (vezi toată discuția)
Iccj - facebook danhaiduc danhaiduc Buna ziua oameni faini B-) Am o intrebare pentru voi: Conform Constitutiei: CAPITOLUL II Drepturile şi libertăţile fundamentale ARTICOLUL ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)