avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru judiciar recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru judiciar recurs


Am facut o cerere de reexaminare a taxei judiciare, aratand faptul ca am achitat deja 50% din valoarea achitata la fond de reclamanta si nu am cum sa achit 1,5% dintr-o valoare pe care nu o cunosc, asa cum mi s-a pus in vedere de catre instanta prin citatie. Nu am primit nici un raspuns pana in prezent.Ce este de facut. Am termen saptamana viitoare.Este vreo procedura pe care pot sa o invoc si sa arat ca as plati mult mai mult decat reclamanta care a achitat taxa la fond in 2008 cand era 19 lei pentru fiecare capat de acuzare, iar acum este 3% din valoarea masei succesorale deci pentru mine la recurs implicit 1,5%??
O alta problema vis-a-vis de cererea de recurs la care as dori sa vin cu o modificare ( in sensul restrangerii pretentiilor) nu mai am rabdare sa ma judec in acest proces... cum trebuie sa procedez? Procesul este la a treia infatisare, s-a depus si imtampinare de catre cealalta parte?
Va rog sa ma sfatuiti.
Multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Marina72 , utilizator 11:15, 31 August 2011
Ati timbrat corect recursul;, daca se doreste a se timbra potrivit unei legi care a intervenit in timpul judecatii aratati instantei ca mai inti trebuie sa oblige reclamanta de la fond sa plateasca 3% si apoi pe dv. sa achitati 1,5%. Daca doritii sa va retrageti recursul o puteti face personal in fata instantei, insa s-ar putea sa fiti obligat la cheltuiueli de judecata de partea adversa
Va multumesc pentru raspuns. Asa ar fi logic, deoarece eu acum ar trebui sa platesc mult mai mult dupa noua lege (1,5% din valoare) mai mult eu nu cunosc valoarea deoarece nu s-a facut o evaluare a mostenirii la fond.Ca sa se ceara valoarea din baza de date a notarilor...va fi o valoare mare pentru mine.
Nu vreau sa renunt cu totul la recurs, deoarece in sentinta s-a facut o eroare clara si as vrea sa restrang actiunea doar la acea eroare, sa nu mai contest si celelalte probleme ridicate initial. Sa "restrang "capetele de acuzare, cum pot sa fac asta?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar recurs. Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii de ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru fiscal Marina72 Marina72 Va multumesc pentru raspuns. Asa ar fi logic, deoarece eu acum ar trebui sa platesc mult mai mult dupa noua lege (1,5% din valoare) mai mult eu nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)