avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun a ziua!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun a ziua!!!

eu locuiesc in strainatate si vreau sa divportez in romania cu avocat imputernicit. dar cu persoana de care vreau sa divortez nu am mai avut contact demult si nu il mai gasesc,mia zis ca are pe cineva si e de acord cu divortul dar de un timp nu mai dau de el.pot divorta si in lipsa lui???imi trebuie neaparat martori daca nu pot sa ma prezint???nu avem copii si nici partaj nu vreau.si daca imi trebuie martori de poate si o declaratie scrisa la notar sa dea daca nu se pot prezenta?multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:26, 31 August 2011
Daca sotul se prezinta la primul termen si arata instantei de judecata ca este de acord cu desfacerea casatoriei ,instanta va ramane in pronuntare.Daca nu,va fi nevoie de martori.Sub nici o forma nu poate fi admisa solutia sugerata de dvs.in ceea ce priveste declaratia data de martori in fata unui notar.Acestia vor depune marturie doar in fata instantei de judecata.
Decat sa dea o declaratie la notar mai bine ar angaja avocat.
Este mai simplu asa...

Puteti divorta si fara sa se prezinte dar trebuie citat acolo unde se afla.
Daca avocatul nu va rezolva problema cu citarea sau nu isi trimite un avocat si el nu se prezinta procesul va fi cam lung...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de informatii in legătură cu obținerea unui copil minor Utilizator1000000000 Utilizator1000000000 M-am despărțit de soțul meu in decembrie 2019,pe data de 10 ianuarie 2020 a venit la mine acasa sa ma ia pe mine si copil sa facem.cumparaturi (lapte ... (vezi toată discuția)
Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca vreau sa divortez si sotul nu vrea sa vina la ... catalina.cazacu catalina.cazacu Buna ziua, daca vreau sa divortez si sotul nu vrea sa vina la notar ce varianta mai am? Nu exista nici copii nici lucruri de impartit (vezi toată discuția)