avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate

Buna ziua,
Daca un barbat are o aventura de o noapte cu o fata care ramane insarcinata doreste sa nu isi recunoasca copilul ce sanse are? Daca nu se prezinta la proces si refuza testul adn ? mentionez ca nimeni nu stie ca cei doi s au cunoscut , ei nu au prieteni comuni si ar fi numai cuvantul ei impotriva cuvantului lui.

INTREBARI:
1-daca baiatul nu vine la proces risca sa pateasca ceva?
2-daca vine si nu recunoaste nimic este obligat sa faca testul adn?
3-daca refuza testul adn se presupune ca are ceva de ascuns?d.p.d.v. legal?
4-are dreptul sa nu declare nimic?ca in filmele americane?ea nu detine probe concludente cum ar fi : sms, apeluri telefonice, emailuri,etc...
5-ce il sfatuiti pe baiat sa faca pentru a scapa de aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: gigigheroghe , utilizator 19:41, 2 Septembrie 2011
3- s-ar putea prezuma faptul ca baiatul evita sa faca testul tocmai pentru ca stie ce ar putea demonstra .
Obligat nu poate fi.
Uneori, atunci cand instanta considera necesar, poate dispune aducerea silita la proces a paratului.
NU ar fi un proces penal, unde inculpatul are dreptul de a nu declara nimic , dar daca nu vrea sa zica nimic, nu ar putea fi sanctionat.
Ce il sfatuiesc eu pe baiat? Sa fie barbat si sa isi asume barbateste acea noapte .
Dupa parerea mea barbatul va pierde procesul daca este copilul lui dar poate fi un proces complicat pt mama...
Fara avocat nu se prea stie ce va iesi...
Dezavantajul pt barbat va fi ca va plati cheltuieli de judecata mari...f mari as spune...pentru Romania...daca pierde procesul...evident...
buna seara,
baiatul ar ar dori sa scape de aceasta responsabilitate. Ce trebuie sa faca concret pt a nu fi declarat tatal acelui copil si a nu plati pensie alimentara? daca si ar lua un avocat ar avea sanse sa castige procesul?Stiu ca d.p.d.v. moral fuga de aceasta responsabiliotate nu este cea corecta, dar baiatul are un avantaj urias de care nu am scris aseara: fata nu poate sa il contacteze, ea nu stie nimic despre el, nici macar numele lui real....nu vad cum l ar putea cita in instanta dar ea i a comunicat prin viu grai ca il va da in judecata.

Va rog sa dati un sfat. Baiatul cum poate scapa basma curata ? La ce avocat mai descurcaret ar trebuii sa apeleze?
dilema de mai sus s a rezolvat. Fata nu este insarcinata. Totul este bine cand se termina cu bine :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Test serologic de filiatie danavlad danavlad buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire de paternitate tatal a cerut efectuarea testului serologic de paternitate. Rezultatul a iesit favorabil, ... (vezi toată discuția)
Incepere proces de paternitate cransim cransim Buna ziua.As vrea sa expun o problema care ma priveste in privinta copilului meu in varsta de doi ani. In anul 2012 am avut relatii intime neprotejate cu doua ... (vezi toată discuția)