ma poate ajuta cineva...mi-a fost retinut permisul englezesc pt viteza de 109 km pe Radar. Politistii mi-au spus sa merg la notar ,sa fac o declaratie pe propria raspundere ca trebuie sa plec in Anglia ,si sa merg cu chitanta ca am platit amenda si acea declaratie de la notar la politie si imi dau permisul . stie cineva ceva despre asta?ms
(1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, impotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restituirea documentului, inainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare inainte de data parasirii teritoriului Romaniei.
(2) In situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
Permisul vi s-a retinut legal si il puteti reprimi cu o zi inainte de expirarea perioadei de sedere in Romania, eu as vrea sa stiu ce anume va deranjeaza in actiunea dv de ati postat subiectul pe forum? Intrebarea dv a fost doar daca "stie cineva despre asa ceva".Da stim dar asta nu va ajuta cu nimic, probabil ca dv vreti sa stiti cum sa procedati sa-l recuperati.Faptul ca este permis strain nu-i face pe politistii nostri sa cada pe spate.Daca nu parasiti tara in urmatoarea perioada inseamna ca va veti supune legislatiei romane in materie.
am intrebat pentru ca nu stiam cum se recupereaza in cazul in care pleci din tara, doar politistii care l- au luat mi-au spus sa merg la notar. mai multe nu stiam .multumesc!