avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Daca unui salariat i s-a desfacut CIM - ul in urma desfiintarii postului, zilele de concediu neefectuate i se vor plati.
Intrebarea mea este daca a efectuat mai multe zile de concediu decat era programat se vor lua banii inapoi?
Va rog mult in raspunsul dvs.sa-mi dati si un temei legal.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:58, 31 August 2011
1. Da, se recupereaza sumele de indemnizatie de concediu pentru zilele luate in plus (necuvenite).

2. Baza legala este Codul muncii:
Art. 145
...
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
...
3. Daca in CCM aplicabil unitatii dvs. sau in Regulamentul intern aveti o clauza care prevede nerecuperarea indemnizatiei pentru CO efectuat si necuvenit atunci nu mai recuperati aceste sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt un angajat din nov 2008 alinaion82 alinaion82 Buna ziua! imi spuneti, va rog , daca o persoana care s-a angajat in luna nov a anului 2008, are dreptul sa-si acele 21 zile de concediu in luna aprilie a ... (vezi toată discuția)
Returnare indemnizatie concediu radujit2014 radujit2014 Lucrez in sistemul bugetar si am urmatoarea situatie: in lunile ianuarie, februarie si martie am fost in concediul medical. Cu 1 aprilie mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Efectuare zile concediu Roger25 Roger25 Buna seara, Din codul muncii: [quot]Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă] (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare ... (vezi toată discuția)