avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi in lipsa administrator/director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi in lipsa administrator/director

Buna ziua!
Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata la o firma. Am primi to oferta care nu poate fi refuzata din partea altei firmei dar ar trebui sa incep cat mai repede.
La noi de 1 saptamana este concediu care va mai dura inca 2 saptamani (in total 3). Administratorul si directorul firmei bineinteles nu vin la lucru. Singura persoana care lucreaza este responsabila de la resurse umane. Cum pot sa fac, legal, sa imi dau demisia fara preaviz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 2 Septembrie 2011
demisie cu acordul partilor, si apoi ai plecat, daca nu ti-o aproba nau decat sa te dea indisciplinar, oricum nu se mai trec pe undeva gen carte de munca astea. Problema ar fi sa nu iti ceara decizia de incetare in partea celalta. Daca nu mai gasesti u cate ceva, incalcarea contractului de munca nustiu ceva ceva trebuie sa gaseste ca sa te le gi de....
Demisia, legal, fara preaviz numai prin vointa unilaterala a salariatului nu se poate.
Partea cealalta este la o firma din stuttgart si ei ma asteapta numai sa vin odata, deci nu crec ca ar fi o problema.
bun, dar atunci ce pot sa fac?
Iti prezinti demisia la zi din motive expuse mai sus.
Daca se aproba la zi, ai plecat.
Daca se aproba cu preaviz, nu te prezinti in perioada de preaviz, ai plecat.
Asta e practica.
Nu poti fii constransa sa te prezinti in perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Diferenta art 81 si art 55b codul muncii tudordan83 tudordan83 Buna ziua, Doresc sa stiu care este diferenta dintre articolele 81 si 55 b din Codul Muncii. De ce doresc sa stiu acest lucru? Mai exact o sa va expun doua ... (vezi toată discuția)
Demisie leontinc leontinc Buna ziua ,am o intrebare , daca am nr de inregistrare la demisie cu art 81 alin 8 in care solicit incetarea din data de 3 dar nu am raspuns de la firma .. ... (vezi toată discuția)
Încetarea contractului de munca fara preaviz Buna ziua .As vrea sa încetez contractul de munca fara preaviz din motive personale.plus ca eu lucrez si in alta parte iar la locul de unde imi dau demisia ... (vezi toată discuția)