Buna ziua!
Sunt ad-tor la o scară de bloc de patru luni. Am preluat această funcţie crezând ca fac un bine asociaţiei, dar m-am inşelat amarnic. Datorită neinţelegerilor cu locatarii, am reuşit sa ma imbolnăvesc. In consecinta, vreau sa-mi dau demisia. De asemenea, comitetul executiv care a fost ales odata cu mine, isi va da demisia , din aceleaşi motive. Cum ar trebui sa procedăm ca totul sa fie in regulă? Eu am vorbit cu preşedinta, care este plecată in concediu in acest moment, dar nu i-am dat cererea să o semneze. Pot oare afişa la avizier că imi dau demisia din 15 septembrie fără să am cererea semnată de preşedinte ?
Va puteti da demisia.
De restul echipei nu are de ce sa va intereseze, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.
Demisia v-o dati in scris si ii dati numar de inregistrare. Poate gasiti in acea asociatie pe cineva dispus sa ia act de ea, daca nu, lasati pe momentul cand o sa vina presedinta din concediu.
Demisia nu se contrasemneaza deoarece este un act de vointa unilateral.
In legatura cu demisia administratorului , d-stra cand va-ti angajat a-ti incheiat un contract de munca cu asociatia in care sant stipulate si conditiile de demisie .De exemplu la noi in asociatie este stipulat ca in cazul demisiei / renuntarii sa fim anuntati reciproc in termen de 30 zile calendaristice .Ca urmare respectati contractul dintre parti , si dupa aceea va puteti da demisia .
Daca are contract de munca - CIM, adica - atunci demisia sau demiterea au un termen de preaviz de 20 de zile, nu mai mic, nu mai mare, conform Codului Muncii. Contractul se supune Codului Muncii.
Daca a lucrat pe conventie civila ...atunci isi poate "da demisia" oricand, de fapt nu-si da demisia (demisia este o notiune aferenta Codului Muncii, nu si altor contracte), isi inceteaza activitatea si in acest caz nu mai intervine nici preaviz, nici anuntare, nici nimic altceva.
Din mesajul postat de @ursulina, se vede ca a avut intentii bune, ca-i pasa de ceea ce se intampla in asociatie. Se pare ca este membru al asociatiei si nu administrator angajat din afara asociatiei. Spune printre altele; "comitetul executiv care a fost ales odata cu mine".
Cred ca mai mult decat ceea ce pevad legile si reglementarile, @ursulina se retrage din functia de administrator cu greu, mai ales ca ramane in continuare membru in aceasta asociatie. De aceea cred ca are mai putina importanta daca-si da demisia respectand termenul de 15, 20 sau jdemii de zile.
De aceea eu as raspunde la intrebarea "Cum ar trebui sa procedm ca totul sa fie in regul?", pentru ca-si dau deemisia si cei din comitet odata cu administratorul.
Asa ca eu va sugerez sa va faceti treaba astazi, maine si in fiecare zi cat mai puteti, pana o sa luati o decizie comuna in comitetul executiv.
Asteptati sa vina presedintele si discutati intr-o sedinta de comitet situatia prezentand demisia administratorului si/sau demisia membrilor comitetului.
In situatia cand la aceasta sedinta condusa de presedinte, nu se razgandesc membrii comitetului si administratorul si-acestia insista in a-si da demisia, presedintele este obligat de lege sa convoace adunarea generala care va alege alti membri in comitet.
Dar la sedinta de comitet este posibil sa se gaseasca solutii de a merge inainte cu acelasi comitet, cautand alt administrator..
Sa ne tineti la curent cu evenimentele.