avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demisie ad-tor si comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demisie ad-tor si comitet executiv

Buna ziua!
Sunt ad-tor la o scară de bloc de patru luni. Am preluat această funcţie crezând ca fac un bine asociaţiei, dar m-am inşelat amarnic. Datorită neinţelegerilor cu locatarii, am reuşit sa ma imbolnăvesc. In consecinta, vreau sa-mi dau demisia. De asemenea, comitetul executiv care a fost ales odata cu mine, isi va da demisia , din aceleaşi motive. Cum ar trebui sa procedăm ca totul sa fie in regulă? Eu am vorbit cu preşedinta, care este plecată in concediu in acest moment, dar nu i-am dat cererea să o semneze. Pot oare afişa la avizier că imi dau demisia din 15 septembrie fără să am cererea semnată de preşedinte ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:14, 31 August 2011
Va puteti da demisia.
De restul echipei nu are de ce sa va intereseze, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.
Demisia v-o dati in scris si ii dati numar de inregistrare. Poate gasiti in acea asociatie pe cineva dispus sa ia act de ea, daca nu, lasati pe momentul cand o sa vina presedinta din concediu.
Demisia nu se contrasemneaza deoarece este un act de vointa unilateral.
In legatura cu demisia administratorului , d-stra cand va-ti angajat a-ti incheiat un contract de munca cu asociatia in care sant stipulate si conditiile de demisie .De exemplu la noi in asociatie este stipulat ca in cazul demisiei / renuntarii sa fim anuntati reciproc in termen de 30 zile calendaristice .Ca urmare respectati contractul dintre parti , si dupa aceea va puteti da demisia .
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
BEN46, utilizator
Daca are contract de munca - CIM, adica - atunci demisia sau demiterea au un termen de preaviz de 20 de zile, nu mai mic, nu mai mare, conform Codului Muncii. Contractul se supune Codului Muncii.

Daca a lucrat pe conventie civila ...atunci isi poate "da demisia" oricand, de fapt nu-si da demisia (demisia este o notiune aferenta Codului Muncii, nu si altor contracte), isi inceteaza activitatea si in acest caz nu mai intervine nici preaviz, nici anuntare, nici nimic altceva.
Din mesajul postat de @ursulina, se vede ca a avut intentii bune, ca-i pasa de ceea ce se intampla in asociatie. Se pare ca este membru al asociatiei si nu administrator angajat din afara asociatiei. Spune printre altele; "comitetul executiv care a fost ales odata cu mine".
Cred ca mai mult decat ceea ce pevad legile si reglementarile, @ursulina se retrage din functia de administrator cu greu, mai ales ca ramane in continuare membru in aceasta asociatie. De aceea cred ca are mai putina importanta daca-si da demisia respectand termenul de 15, 20 sau jdemii de zile.
De aceea eu as raspunde la intrebarea "Cum ar trebui sa procedm ca totul sa fie in regul?", pentru ca-si dau deemisia si cei din comitet odata cu administratorul.
Asa ca eu va sugerez sa va faceti treaba astazi, maine si in fiecare zi cat mai puteti, pana o sa luati o decizie comuna in comitetul executiv.
Asteptati sa vina presedintele si discutati intr-o sedinta de comitet situatia prezentand demisia administratorului si/sau demisia membrilor comitetului.
In situatia cand la aceasta sedinta condusa de presedinte, nu se razgandesc membrii comitetului si administratorul si-acestia insista in a-si da demisia, presedintele este obligat de lege sa convoace adunarea generala care va alege alti membri in comitet.
Dar la sedinta de comitet este posibil sa se gaseasca solutii de a merge inainte cu acelasi comitet, cautand alt administrator..
Sa ne tineti la curent cu evenimentele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)