avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunuri mobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunuri mobile

Buna ziua ! As dori sa aflu care este regimul bunurilor mobile aflate intr-un apartament, in urmatorul caz : matusa casatorita, fara copii, detine 2 apartamente in cota de 1/2 cu sotul. Matusa decedeaza, apartamentele se impart prin succesiune intre sot, fratele si mama defunctei. Pana aici e in regula. In certificatul de mostenitor se specifica ca nu s-a facut inventar. Inventarul se referea la bunurile mobile ? Ce se intampla cu bunurile mobile aflate in apartamente (mobila, electrocasnice) si cu automobilul care nu sunt trecute in certificatul de mostenitor ? Intre timp a decedat si sotul defunctei. As dori sa stiu daca fratele si mama defunctei mai pot solicita acum impartirea acestor bunuri mobile, inclusiv autoturism, sau acestea au ramas in proprietatea sotului supravietuitor, chiar daca nu au fost mentionate in certificatul de mostenitor ? mentionez ca rudele sotului nici nu vor sa mai auda de vreo pretentie din partea rudelor sotiei. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
ContSters93450, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:12, 1 Septembrie 2011
Nu-mi raspunde nimeni, va rog ?
As dori sa stiu daca fratele si mama defunctei mai pot solicita acum impartirea acestor bunuri mobile, inclusiv autoturism, sau acestea au ramas in proprietatea sotului supravietuitor, chiar daca nu au fost mentionate in certificatul de mostenitor ?

Succesiunea este acceptata in integralitate, cuprinzand , deci , si bunurile mobile.
Poate fi eliberat un supliment la certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)