avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul special al casei de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul special al casei de marcat

Buna ziua,ieri s-a defectat casa de marcat.Au venit si au luat-o iar seara am primit-o inapoi,astfel incat ieri toate incasarile au fost trecute in acel registru special.
Acum incepe problema mea:cum trec in registrul de casa ,cu ce act totalul incasarilor de ieri scrise doar in registrul special.Am facut un monetar(se mai face?)si am introdus banii in registrul de casa.Problema e ca azi fiind ultima zi din luna,scot z-ul lunar unde acesti bani nu vor aparea.Am mai intrebat la altii:unii zic sa bat pe casa totalul(ca sa apara la z-ul lunar),altii zic sa nu mai trec prin casa de marcat ceea ce e scris in registrul special.Nu stiu cum sa fac sa nu gresesc.Mai am timp pana deseara.Stie cineva cum se procedeaza corect?Multumesc.
Vanzarile care au fost facute cat timp casa de marcat a fost in service se trec in acel registru special.
Cand vine casa de marcat inapoi, aceste vanzari se inregistreaza in casa de marcat si bonul fiscal astfel emis se ataseaza in acel registru si sa corespunda totalurile din bon si registru.
Astfel zet-ul zilnic sau raportul lunar este corect emis.
Casa a venit seara,nu am trecut prin casa vanzarile din registru.Daca nu ar fi adus casa cateva zile?
Vanzarile inregistrate in registrul special nu se mai inregistreaza in casa de marcat ci doar in contabilitate.
Intr-un final am sunat la finante si doamna de acolo a zis exact ca d-nul Manea.Multumesc.
si ce se intampla cu z-lunar din casa ? .nu mai bate cu vanzarile lunare din contabilitate? am si eu aceeasi problema va rog cer o lamurire

Alte discuții în legătură

Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Cum procedam corect in cadrul intreprinderilor individuale Subcinschi Subcinschi Buna ziua, 1. Cum procedam atunci cand lasam bani in casa din ziua precedenta pentru a putea da rest a doaua zi, cum ii batem in casa de marcat, trebuie cod ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)