avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum procedam corect in cadrul Intreprinderilor ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum procedam corect in cadrul Intreprinderilor Individuale

Buna ziua,
1. Cum procedam atunci cand lasam bani in casa din ziua precedenta pentru a putea da rest a doaua zi, cum ii batem in casa de marcat, trebuie cod nou?
2. Cum ii scoatem din casa seara inainte de a scoate "Z -ul"?
3. Este obligatoriu ca toate II-uri sa mearga cu casa de marcat pentru a introduce codul pentru bacsis.
4. Cum procedam in timpul zilei daca vrem sa cumparam ceva ( ex. un fixatix,clame, etc, in cazul unui coafor) , ce documente facem pentru a scoate banii din casa? Luam pur si simplu banii si justificam cu chitanta?
5. Daca casa de marcat se blocheaza ( in cazul celor care la un an trebuie mers la service) si am clienti ( ex. coafor) pot elibera chitanta pentru serviciile prestate? Se face si factura?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Subcinschi , utilizator 06:33, 26 Octombrie 2015
1. Banii pentru rest ii introduceti in casa de marcat la inceputul zilei, inainte de a emite primul bon fiscal pentru primul client.
2. Nu e nevoie sa-i scoateti pentru ca aveti acolo pe raportul z o valoare a vanzarilor si mai jos, o valoare a banilor din sertar care cuprinde valoarea introdusa la inceputul zilei si cea a vanzarilor.
3. Da.
4. Pe timpul zilei puteti scoare din casa de marcat (vedeti tasta pereche cu cea de introducere a banilor de rest) pentru plata unor furnizori dar pentru acesti bani sa aveti dupa aceea chitante, facturi, bonuri fiscale cu care sa dovediti folosirea banilor in acel scop.
5. Aveti un registru care vine odata cu cartea tehnica a casei de marcat si in care inregistrati vanzarile pe timpul indisponibilitatii casei de marcat. Cititi acolo in cartea tehnica cum se procedeaza.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
george-neagu, moderator
MULTUMESC!
Inca o intrebare ...va rog....
1. Cum inregistram bacsisul in registrul de incasari-plati la Intreprindere individuala ( nu este platitoare de TVA) , daca va fi cazul...:)
O completare pentru intrebarea de la punctul 5.
Din oug 8 din 2015:
La articolul 1, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"
(8) În cazul defectării aparatelor de marcat electronice fiscale, până la repunerea în funcţiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligaţi să înregistreze într-un registru special, întocmit în acest sens, toate operaţiunile efectuate şi să emită chitanţe, în condiţiile legii, pentru respectivele operaţiuni şi facturi, la cererea clientului. Obligaţia privind înregistrarea operaţiunilor efectuate într-un registru special nu se aplică operatorilor economici care desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi."
Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-mi fac angajarea pe propria firma Intreprindere Individuala si cati angajati pot avea. Multumesc.
Puteti sa angajati cu contract de munca cate persoane doriti dar dumneavoastra nu va puteti angaja la propria intreprindere individuala. Sunteti doar obligat sa platiti pe intreprinderea individuala impozitul pe venit, cas si cass.

Alte discuții în legătură

Registrul special al casei de marcat frezii frezii Buna ziua,ieri s-a defectat casa de marcat.Au venit si au luat-o iar seara am primit-o inapoi,astfel incat ieri toate incasarile au fost trecute in acel ... (vezi toată discuția)
Adaptare casa de marcat la bacsis angelica36 angelica36 Buna ziua Am si eu o intrebare referitor la \\"BACSIS\\" daca este obligatorie acea tasta pe casa de marcat mentionez ca detin un magazin cu haine nu luam ... (vezi toată discuția)
Inregistrare bacsis camicami camicami Spuneti-mi si nie,daca stiti,cum se impoziteaza bacsisul marcat pe bon dar lasat salariatului? inregistrari contabile ? Multumesc. (vezi toată discuția)