avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cai legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cai legale

Buna ziua,am o intrebare,care sunt demersurile legale pentru a-mi recupera ultimile salarii de la fostul meu angajator?Eu mi-am dat demisia in data de 09.08.2011 si nici pana in prezent nu mi-au dat salariul(pe iulie si august),adeverinta de venit si nici decizia de incheiare a contractului de munca.Am incercat sa vorbesc cu fostul administrator,dar a refuzat sa plateasca si sa-mi elibereze actele de mai sus.Mai rau m-a dat afara din birou si azi noapte 31 august mia trimis un sms ca ma da in judecata pentru furt desi eu n-am furat nimic de la el si l-am ajutat si cu bani cand a avut nevoie.Sunt revoltata si foarte dezamagita de ce se intampla!
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
kinguci, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 31 August 2011
Formulati cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului, iar daca acesta nu poate dovedi prin state de plata semnate de dvs. ca a platit drepturile salariale cuvenite, va fi obligat sa plateasca.
Sarcina probei apartine angajatorului, deci dvs. scrieti cererea si o depuneti. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Succes.
Aveti doua variante care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiune ain instanta care poate avea mai multe capete de cerere.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plat taxelor judiciare.

Acuzatia de furt trebuie sa fie dovedita si nu doar exprimata prin sms ...si faptul ca v-a spus ca va da in judecata constituie o infractiune pedepsita si prevazuta de Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita cezarad cezarad Buna ziua. Doresc sa va intreb daca intr-o cerere prin care vreau sa modific programul de vizita al minorului in ceea ce il priveste pe fostul sot, pot cere ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta Rentzu Rentzu Se poate deschide o singura actiune in instanta care sa aiba mai multe subiecte ?Ex:neplata salariului, desfacere contract de munca, pontare ilegala in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul si angajatul problema pe cale amiabila ContSters221216 ContSters221216 MIA facut un avocat o cerere sa o trimit fostului angajator mia incalca drepturile vechimea si sporul de noapte am cerut pe cale amiabila sa nu ajungem in ... (vezi toată discuția)