avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul si angajatul problema pe cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul si angajatul problema pe cale amiabila

MIA facut un avocat o cerere sa o trimit fostului angajator mia incalca drepturile vechimea si sporul de noapte am cerut pe cale amiabila sa nu ajungem in instanta dar acesta nu mia trimis in termen de 30 zile am sesizat ITM dar ce se poate face ca sa nu ajung in instanta.IN total trebuie sa primesc suma de 2600 lei si sa imi plateasca 2 saptamani la negru care ma tinut.CA sa nu ajung in instanta cum fac in final sa o rezolva pe cale amiabila cu fostul angajator ITM pe o parte eu cu alte cereri la fostul angajator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 4 Septembrie 2011
prin mediere castigati si timp si bani
timp pentru ca in instanta va puteti judecasi 1-2 ani
bani pentru ca in instanta trebuie sa platiti taxejudiciare,onorarii ,
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters220718, utilizator
elvis27 a scris:

MIA facut un avocat o cerere sa o trimit fostului angajator mia incalca drepturile vechimea si sporul de noapte am cerut pe cale amiabila sa nu ajungem in instanta dar acesta nu mia trimis in termen de 30 zile am sesizat ITM dar ce se poate face ca sa nu ajung in instanta.IN total trebuie sa primesc suma de 2600 lei si sa imi plateasca 2 saptamani la negru care ma tinut.CA sa nu ajung in instanta cum fac in final sa o rezolva pe cale amiabila cu fostul angajator ITM pe o parte eu cu alte cereri la fostul angajator.

Este bine ca ati sesizat si ITM ul,dar ei vor constata eventualele nereguli si vor aplica doar sanctiuni ,cu recomandarea catre angajator de a face platile.
Daca a esuat "negocierea" cu angajatorul,singura sansa de a va recupera drepturile de natura salariala neachitate,ramane doar instanta de judecata.
Intoduceti actiune impotriva angajatorului,la Tribunalul de care apartineti.
elvis27 a scris:

Angajatorul nu este obligat sa va raspunda in termen de 30 de zile , pentru sectorul privat nu exista o astfel de obligatie cum exista pentru sectorul public.
ITM-ul in urma sesizarii dvs va constata cele spuse de dvs, va stabili un plan de masuri pentru angajator - pentru neplata salariului nu exista sanctiune prevazuta in Codul Muncii - , iar daca nu va aduce la indeplinire acel plan de masuri atunci va sanctiona contraventional pe angajator.

Singura autoritate in stat care-l poate obliga pe angajator sa va plateasca drepturile salariale restante este instanta de judecata - actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor de timbru. Termenul de prescriptie fiind de 3 ani de la data de cand trebuia sa vi leplateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ptr drepturi la angajator ContSters221216 ContSters221216 AM trimis prin posta o cerere sa imi cer drepturile fostului angajator pe cale amiabila sa nu ajung in instanta.NU mia dat raspuns au trecut 30 zile am sesizat ... (vezi toată discuția)
Scriisoare trimisa fostului angajator ContSters205948 ContSters205948 AM trimis prin posta o cerere cu confirmare de primire in care nu este trecut pe cartea de munca sporul de noapte si sporul de vechime si 2 saptamanii tinut ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la itm? dobrica_bogdan dobrica_bogdan Buna ziua! Am o problema cu fostul angajator. Am fost concediat prin desfiintarea postului, cu o decizie inregistrata la ITM Cluj in data de ... (vezi toată discuția)