avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie la ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie la ITM?

Buna ziua!

Am o problema cu fostul angajator.

Am fost concediat prin desfiintarea postului, cu o decizie inregistrata la ITM Cluj in data de 06.04.2010.

In acel moment angajatorul mai avea sa imi plateasca salariul pe luna martie.

Pe 26.04 in contul meu angajatorul a facut o plata ce reprezinta 75% din salariul meu, fara a mi se da vreo explicatie gen fluturas de salariu. In plus, data platirii drepturilor salariale prevazuta in contract era 15 ale lunii, deci au intarziat 11 zile, iar restul angajatilor au primit banii la timp.

Nici pana in acest moment nu cunosc motivul pentru care nu mi s-a platit integral salariul, nici nu am primit salariul pe aprilie pana la data desfacerii contractului de munca.

In plus, fiind vorba de concediere ce nu tine de persoana salariatului, Codul Muncii si Contractul Colectiv de Munca la Nivel National 2007-2010 (pentru ca altul n-am semnat) prevede acordarea unui salariu compensator. Angajatorul mi-a transmis sa-mi iau gandul de la el.

Ce pot face si cui trebuie sa ma adresez pentru a-mi primi drepturile salariale.

Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, aici mi-am desfasurat activitatea, dar sediul angajatorului este in Cluj.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 26 Mai 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recuperati drepturile salariale prin chemarea in judecata a angajatorului, cerere adresata tribunalului de pe raza unde domiciliati dv. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru.
Actiunea o depuneti la Trib. Mun. Bucuresti - Sectia litigii de munca
Formulati actiune la Tribunalul Bucuresti ,litigiu de munca ,scutita de taxe
Chiar asa? La TMB? Pe ce va bazati?
Din cate stiu eu, in legislatia muncii nu este prevazuta competenta teritoriala. Daca ma insel, va rog sa imi spuneti si mie.
In caz contrar, se aplica prevederile art. 5 din C.pr. civ , adica Tb. Cluj.
Darie Tudor a scris:

Chiar asa? La TMB? Pe ce va bazati?
Din cate stiu eu, in legislatia muncii nu este prevazuta competenta teritoriala. Daca ma insel, va rog sa imi spuneti si mie.
In caz contrar, se aplica prevederile art. 5 din C.pr. civ , adica Tb. Cluj.


Este prevazuta de norme imperativa competenta teritoriala in litigiile de munca ... art.284 alin.2. C.mun. , si anume: Cererile referitoare la litigiile de munca se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
Prin urmare, competenta apartine Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Itm iulianxtr iulianxtr Timp de 2 luni am lucrat pentru o firma din Bucuresti .La sfarsitul acestor 2 luni din pricina reducerii volumului de activitate firma a decis sa concedieze ... (vezi toată discuția)
Unde pot depune o plangere? ina_enache ina_enache Buna ziua Am un conflict deschis cu fostul angajator din Ploiesti datorita neplatii drepturilor salariale pe ultimele luni precum si plata la negru a ... (vezi toată discuția)
Imi pot apara drepturile mele legale impotriva angajatorului?si cum? simonanna simonanna Buna,ajutati-ma si pe mine.Am lucrat la o firma privata ca gestionara de depozit cu un salariu de 720ron pe contractul de munca,iar in realitate primeam ... (vezi toată discuția)