Am fost concediat prin desfiintarea postului, cu o decizie inregistrata la ITM Cluj in data de 06.04.2010.
In acel moment angajatorul mai avea sa imi plateasca salariul pe luna martie.
Pe 26.04 in contul meu angajatorul a facut o plata ce reprezinta 75% din salariul meu, fara a mi se da vreo explicatie gen fluturas de salariu. In plus, data platirii drepturilor salariale prevazuta in contract era 15 ale lunii, deci au intarziat 11 zile, iar restul angajatilor au primit banii la timp.
Nici pana in acest moment nu cunosc motivul pentru care nu mi s-a platit integral salariul, nici nu am primit salariul pe aprilie pana la data desfacerii contractului de munca.
In plus, fiind vorba de concediere ce nu tine de persoana salariatului, Codul Muncii si Contractul Colectiv de Munca la Nivel National 2007-2010 (pentru ca altul n-am semnat) prevede acordarea unui salariu compensator. Angajatorul mi-a transmis sa-mi iau gandul de la el.
Ce pot face si cui trebuie sa ma adresez pentru a-mi primi drepturile salariale.
Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, aici mi-am desfasurat activitatea, dar sediul angajatorului este in Cluj.
Care ar fi urmarile pentru angajator daca as face o sesizare la ITM Cluj, cu tot ce v-am relatat mai sus? Acestia nu au compententa in acest caz, nu ii pot determina sa imi plateasca drepturile salariale?
Si care ar fi urmarile daca angajatorul nu a facut control medical la angajare, nu a facut instructaj de protectia muncii, si a incredintat automobil ca instrument de munca fara a face control medical specific?
ITM-ul va constata neregulile reclamate de catre dvs si va stabili un plan de masuri pentru angajator. Daca in termenul stabilit nu indeplinestre masurile stabilite, atunci il va sanctiona contraventional pe angajator. ITM-ul constata neplata drepturilor salariale, dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi le plateasca.
Referitor la a doua problema , v-as intreba de ce nu ati ridicat aceste probleme inca de la angajare si le ridicati tocmai acum?
Itm
iulianxtr
Timp de 2 luni am lucrat pentru o firma din Bucuresti .La sfarsitul acestor 2 luni din pricina reducerii volumului de activitate firma a decis sa concedieze ... (vezi toată discuția)