avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde pot depune o plangere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde pot depune o plangere?

Buna ziua

Am un conflict deschis cu fostul angajator din Ploiesti datorita neplatii drepturilor salariale pe ultimele luni precum si plata la negru a acestui salariu. As dori sa depun plngere la ITM dar intre timp eu m-am mutat in Bucuresti. POt depunde plangerea la ITM Bucuresti sau e neaparat nevoie sa merg la ITM Prahova?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:25, 18 Noiembrie 2009
La ITM Prahova depuneti plangerea!
Problema este ca ITM Prahova, ca orice alt ITM, nu il va putea determina pe angajator sa va plateasca drepturile salariale restante. Poate doar sa-i dea amenda.
In privinta muncii la negru daca aceasta va fi dovedita angajatorul va lua o amenda.

Daca doriti o recuperare a acestor drepturi trebuie sa actionati in judecata angajator la tribunalul de pe raza de domiciliu (daca aveti domiciliul stabil, in acte, in Bucuresti, atunci mergeti la TMB - Sectia a 8-a Litigii de munca)
Termenul de prescriptie pt drepturi banesti este de 3 ani.
In urma unui contrul efectuat de inspectorii de la Inspectia Muncii ca masura se poate dispune plata drepturilor salariale cuvenite si neachitate si prezentarea dovezii in termen de ..................
Pe langa Inspectia Muncii se poate apela si la instanta de judecata.
puteti trimite sesizarea : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu restant prin itm sau tribunal? maradona666 maradona666 Fostul angajator refuza plata salariului restant pe ultimele doua luni de activitate pe motiv ca eu nu am solicitat inventar in momentul (sau inaintea) ... (vezi toată discuția)
Salarii neonorate ! FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , Am nevoie de ajutorul dvs in problema personala intampinata la locul de munca , am fost angajat al unei firme de distributie cu functia de Agent ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale. Bizy Bizy Daca sunt functionar public si nu mi-a fost platit salariul de catre institutia publica in care lucrez, ce trebuie sa fac? Cum pot sa-i oblig sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)