avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii neonorate !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii neonorate !

Buna ziua ,
Am nevoie de ajutorul dvs in problema personala intampinata la locul de munca , am fost angajat al unei firme de distributie cu functia de Agent Vanzari , am solicitat demisia care mi sa acordat la zi , am predat CU SEMNATURA masina de serviciu si telefonul firmei FARA PROBLEME , in ziua in care mi-am cerut drepturile banesti si garantiile retinute lunar , mi sa refuzat a mi se da banii cuveniti si garantiile retinute lunar pe motiv ca masina de serviciu e defecta iar reparatia se va face din banii cuveniti mie . Cum ar trebui procedat in acest caz , ITM ma poate ajuta sa-mi recuperez banii si garantiile ???
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:40, 26 Ianuarie 2009
Nu avtei decit calkea actiunii in justitie potrivit nart. 283 din Codul muncii unde sa solicitati c/valoarea salariilor si garantiilor si eventual daune interese
Deci ITM-ul nu ma poate ajuta la recuperarea banilor sub nicio forma , o somatie sau o anumita fortare a angajatorului sa-si achite datoriile fata de mine ???
Va multumec mult pentru raspunsul dat la intrebarea de mai sus.
Inspectia Muncii, for superior ITM, poate efectua un control la societate la sesizarea dvs si va da ca masura plata drepturilor salariale cuvenite intr-un anume termen si depunerea dovezii de plata. Daca nu vor plati se vor alege cu amenda. Puteti, de asemenea sa va adresati si instanteti pentru recuperarea drepturilor salariale cuvenite.
FlorinCristian a scris:

Deci ITM-ul nu ma poate ajuta la recuperarea banilor sub nicio forma , o somatie sau o anumita fortare a angajatorului sa-si achite datoriile fata de mine ???
Va multumec mult pentru raspunsul dat la intrebarea de mai sus.

Depuneti o sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii - for tutelar ITM-ului. Acestia in urma unui control vor stabili un plan de masuri, iar in caz de neexecutare angajatorul este pasibil de amenda prevazuta la art.21 din Legea nr.108/1999.

O alta varianta este introducerea unei actiuni in instanta.
Aveti dreptul sa faceti sesizare la ITM, dar nu vi se garanteaza ca angajatorul va achita acele sume. Pentru a avea siguranta restituirii garantiei si a drepturilor salariale , adresati-va instantei de judecata. Fiind un litigiu de munca nu se achita taxe judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Demisie, recuperare salariu MARIUS5 MARIUS5 Buna ziua, Am si eu citeva probleme referitoare la angatorul la care sunt. Cum pot sa imi recuperez drepturile salariale, angajatorul neplatind drepturile ... (vezi toată discuția)
Neplata lichidarii in cazul demisiei Andreea31 Andreea31 Buna ziua, am si io o problema cu fostul angajator. dupa ce mi-am dat demisia nu mi-au mai platit lichidarea in conditiile in care am lucrat aprope luna ... (vezi toată discuția)