avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NEPLATA LICHIDARII IN CAZUL DEMISIEI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NEPLATA LICHIDARII IN CAZUL DEMISIEI

Buna ziua, am si io o problema cu fostul angajator. dupa ce mi-am dat demisia nu mi-au mai platit lichidarea in conditiile in care am lucrat aprope luna completa pana im momentul demisiei. fostul sef ma duce cu zaharelul de vreo 2 luni ca imi da banii peste o sapt, peste 2, la sfarsitul lunii si nimic.
ce pot face in acet caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 7 Ianuarie 2009
ii puteti actiona in instanta pe fostul angajator
se poate face o reclamatie la itm sau actionarea in instanta este singura solutie?
Puteti sesiza Inspectia Muncii cu privire la neplata drepturilor salariale cuvenite. Chemarea in instanta se poate face independent de sesizarea Inspectiei Muncii.
imi puteti spune cum se procedeaza in cazul sesizarii Inspectiei Muncii?! multumesc anticipat
Mergeti la sediul Inspectiei Muncii Str. Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti si depuneti o sesizare scrisa cu aceste fapte. Va urma un control la societate si vor trebui sa demonstreze ca v-au achitat drepturile salariale cuvenite. daca nu vor putea dovedi acest lucru vor primi ca "sarcina" sa va plateasca si sa faca dovada platii intr-un anumit termen.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract munca hahalero444 hahalero444 mi-am dat demisia pe data de 14.01 urmand ca de pe data de 16.01 sa nu mai vin la servici.fara preaviz.asa au ales angajatorii.nici pana in ziua de astazi ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime george_iancu george_iancu Ultima firma la care am lucrat (1 an de zile) nu imi elibereaza adeverita vizata de itm. Ultima data mi-au spus ca daca o vreau vizata de itm sa ma duc la ei ... (vezi toată discuția)
Plangere itm florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Daca am facut plangere la ITM si s-a solutionat in favoarea angajatorului,desi eu am documente ca nu este adevarat ceea ce mi s-a sraspuns de la ... (vezi toată discuția)