avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ref. la arendare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ref. la arendare teren

Buna seara!
Va rog sa ma lamureasca cineva: o SC are teren luat in arenda pe baza de contracte, din diverse motive in primavara nu a putut insamanta o bucata mare de teren dar a gasit administratorul pe cineva (persoana fizica neaut,) care a fost de acord sa insamanteze cu cheltuiala lui si sa ia tot el recolta de pe acest pamant. Pentru SC ramane doar subventia de incasat si atat. Ce act ar fi trebuit sa se incheie intre SC si aceasta persoana?
Multumiri !
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:56, 31 August 2011
Nu cred ce ar fi bine sa incheie nicun fel de contract pentru ca in acest caz nu primeste subventia. Lasati lucru ca un fapt pur si simplu, sau mai bine faceti un contract cum ce societate a vandut recolta la dl. respectiv, de viitor si a primit-o bani (representativ de samantarea facuta pe ordine societatii, fara sa se spuna acest lucru). Atat.
Atunci e ... urata treaba!
Faptul e consumat deja asa cum l-am descris. S-a ajuns la un cotrol care cere explicatia pt. recolte ce nu apar infiintate in contabilitatea societatii dar la APIA sunt declarate si sunt reale de altfel in teren.
Chiar nu este nici o solutie la aceasta situatie???
Daca nu e pozibil o rectificarea contabila nu cred. Dar e complicat de a solutiona, dupa controlului facut-o. Si daca incercati ceva rar mai rau poate a fi. Vinzare conditionata cu pretul platit in avans dar fara factura pana la recolta?. Ceva rar... ce se mai zic. Daca era rezolvata treaba contabila, juridic nu ar fi dificil, daca gasiti un contabil "meserias".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant cultivat abuziv adnanamihai adnanamihai buna seara! va rog sa-mi sugerati ce as putea face si unde sa ma adresez ,in situatia in care o asociatie agricola imi cultiva pamantul ,avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)
Posibila frauda apia slough slough Buna ziua, In baza unui certificat de mostenitor, sunt proprietarul unui teren agricol de 3 ha ce a apartinut tatalui meu decedat in 2009. Conform unui ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta de catre primarie pestelinii pestelinii Ca societate administrez o suprafata de teren obtinuta prin contracte de arenda pe cinci ani vizate de primarie in ianuarie 2013. Pentru subventia pe ... (vezi toată discuția)