avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Posibila frauda APIA
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Posibila frauda APIA

Buna ziua,

In baza unui certificat de mostenitor, sunt proprietarul unui teren agricol de 3 ha ce a apartinut tatalui meu decedat in 2009. Conform unui contract, pana in anul 2009 terenul a fost dat in arenda catre o societate. Incepand cu 2010 acel contract nu mai era valabil, nu se prelungea automat si nici nu a fost semnat vreun aditinal sau contract similar cu acea societate sau cu alta - cinstit, pana acum, nu am gasit timpul necesar sa ma ocup de acel teren.
Cu toate astea, am motive serioase sa cred ca acel teren a fost inscris in adeverintele primariei ca fiind lucrat de o anumita societate, si, in baza acelei adeverinte si a unui contract de arenda fictiv, respectiva societate a accesat fondurile APIA pe perioada 2010-2013.
Imi doresc sa aflu, printr- informare oficiala, cine a incasat, in opinia mea fraudulos, respectivele fonduri

Cum era de asteptat, astfel de informatii nu am putut obtine de la primarie, acestia fiind implicati in acest proces. Ca urmare doresc sa ma adresez direct APIA.

Va rog :
- sa-mi confirmati ca informatiile ce urmaresc sa le obtin de la APIA sunt publice si sunt indreptatit sa le obtin
- sa-mi comunicati care sunt riscurile juridice la care s-ar expune primaria si/sau compania ce a obtinut fonduri APIA in baza scenariului descris mai sus

Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: jeanluk , utilizator 06:13, 12 Martie 2014
Sunt fermier si pot spune ca la primarii treaba e foarte superficiala si oricine ii poate pacali.
La APIA o sa aflati imediat cine a luat subventia cand veti merge sa depuneti cerere acum.Daca cineva s-a dus inaintea dumneavoastra si anul asta se va vedea imediat pe harta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fii acuzati de complicitate sau abuz in serviciu,primar-secretar-agent agricol ? telecomanda telecomanda Fermierul GICA solicita Fonduri Europene APIA acesta merge la primarie unde depune odeclarati pe propria raspundere ca lucreaza un teren agricol de 4 ha. ... (vezi toată discuția)
Pot cere prefectului suspendarea din functie a unui secretar primarie pentru abuz in serviciu ? telecomanda telecomanda Speta : Un fermier solicita Fonduri Europene APIA acesta merge la primarie declara pe propria raspundere ca lucreaza un teren agricol de 4 ha.Acest fermier ... (vezi toată discuția)
am comis o fapta penala-infracţiuni împotriva intereselor financiare ale uniunii europene sturionul50 sturionul50 Va rog frumos spuneti daca am comis fapta am dat prejudiciul inapoi la apia. d.n.a zice ca fapta este fapta si ca indiferent ca sau dat banii inapoi-fapta ... (vezi toată discuția)