avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documente

Am cumparat de curand un apartament tip mansarda.Am intocmit contractul de vanzare-cumparare la notar dupa care am fost la primarie pentru inregistrare. Apartamentul este nou deci nu a mai fost locuit.Ce acte trebuie sa-mi revina ca si cumparator, exceptand contractul de vanzare-cumparare. Cum este cu intabularea apartamentului? Cui trebuie sa ma adresez? Am inteles ca tot la notariat. Dati-mi un raspuns ca m-am zapacit de tot cu actele acestea. Dupa ce am cumparat apartamentul pe unde mai trebuie sa alerg ca sa fie totul in regula?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:01, 31 August 2011
cred ca intabulare se face la cadastru, acolo va cere extras de carte funciara, faceti o intrebare acolo!
Intabularea apartamentului pe numele dvs. o va face tot notarul la care s-a incheiat contractul de v-c (cam in 2-3 saptamani de la data semnarii actelor iese si extrasul de carte funciara). Trebuie sa aveti;
- contract de vanzare-cumparare in original;
- documentatie cadastrala (de la fostul proprietar);
- extras carte funciara.
Daca ati si declarat apartamentul la administratia financiara in termen de 30 de zile de la dobandire, totul ar trebui sa fie OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente AneMariDorina AneMariDorina Am cumparat de curand un apartament tip mansarda.Am intocmit contractul de vanzare-cumparare la notar dupa care am fost la primarie pentru inregistrare. ... (vezi toată discuția)
Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)