Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un sfat la problema mea. In ianuarie 2009 am incheiat un contract de internet mobil cu firma X, dar nu m-am putut folosi de acest serviciu decat cateva luni, deoarece m-am mutat la tara unde nu mai aveam semnal deloc, iar la incheierea contractului nu mi s-a precizat ca internetul mobil poate fi folosit doar in oras unde e semnal cat mai puternic. Normal ca am sistat plata abonamentului si am cerut rezilierea contractului chiar si cu plata taxei de reziliere, doar ca cei de la firma X m-au ignorat total, nu au acceptat rezilierea. acum ma suna firma Z care a cesionat debitul si primesc telefoane cu amenintari cu chemarea in judecata daca nu platesc 900 ron. din care datoria e 600 ron, deci doar telefoane, nu am primit nicio somatie scrisa, nici un act de instiintare de la ei. Nu stiu ce sa fac, considerat ca este un abuz sa mi se refuze cererea de reziliere si apoi sa treci la santaj psihic. Pot invoca prescriptia extinctiva? ultima plata am facut-o in iulie 2009. Ma pot folosi de vreun act normativ care m-ar putea ajuta, cum ar fi legea privind disciplina contractuala - Legea 469/2002 sau Legea 193/2000 privind protejarea consumatorilor contra practicilor abuzive? exista alte asemenea acte normative? Daca intr-adevar ma vor chema in judecata, vor trebui sa introduca o somatie de plata conform OG 5/2001? Va multumesc.