avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere de suspendare din functia publica respinsa. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere de suspendare din functia publica respinsa. Abuz in serviciu?

Sunt functionar public, si mi-am depus cerere de suspendare din functia publica, pentru 2 ani ca urmare a desfasurarii unui master in strainatate.
Directorul nu vrea sa-mi semneze cererea, sa imi dea acceptul sa plec.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:29, 20 Septembrie 2011
eiii, io n-as fi chiar asa drastic. dimpotriva...as prefera sa am in subordine functionari instruiti, dar probabil aici e vb de " las ca te fac io pi tini, daca ti crezi dijtept" :)
Stiti de unde pana unde, abuz in serviciu pentru ca la alti colegi a aprobat suspendarea,(4 persoane), si mie nu. Ori aprobi la toti, ori la nici unul.
Si 9 persoane sunt arhisuficiente in serviciu, mai ales ca eu faceam corespondenta.
Daca sunteti atat de acid va doresc sa va hartuiasca si pe dvs.cineva, ca sa vedeti cum e!
Si inca ceva la mine nu s-a pus problema ca nu vreau sa lucrez, dimpotriva.
Dar venind numai PDL-isti la putere, multi am fost marginalizati.
Stiti de unde pana unde, abuz in serviciu pentru ca la alti colegi a aprobat suspendarea,(4 persoane), si mie nu. Ori aprobi la toti, ori la nici unul.

Care este textul de lege care prevede ca respectivul sef este obligat sa aprobe ori la toti sau la nici unu?

Daca sunteti atat de acid va doresc sa va hartuiasca si pe dvs.cineva, ca sa vedeti cum e!

Hartuirea
(1) Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate

Ce mai asteptati daca sustineti ca sunteti hartuit? Doar actiunea penala porneste in urma plangerii dvs!.....:(



Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
Alin Popescu, administrator
Potrivit art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, raportul de serviciu al functionarului public se poate suspenda la cererea motivată a functionarului public, pentru un interes personal legitim.

In primul rand, norma este dispozitiva nu imperativa, ceea ce inseamna ca persoana care conduce institutia nu are obligatia sa aprobe o cerere formulata in temeiul art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999.

In al doilea rand, legiuitorul nu a definit interesul personal legitim si nici nu a aratat, limitativ sau exemplificativ, care sunt situatiile care reprezinta un interes personal legitim. Prin urmare, legiuitorul a lasat la latitudinea conducatorului unitatii nu numai aprobarea unei cereri formulate in baza art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, dar si situatiile pe care acesta le apreciaza ca reprezentand un interes personal legitim.

In aceasta situatie, persoana care are competenta de a aproba cererea de suspendare din functia publica, formulata in baza art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, se va putea prevala, atunci cand doreste, de prevederile Codului de conduita a functionarilor publici, care statueaza principiul prioritatii interesului public fata de interesul personal.

Fapta de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor este savarsita numai cu prilejul efectuarii unui act de serviciu la care functionarul / functionarul public era indreptatit sa procedeze. In alte cuvinte, discutam despre neindeplinirea unui act sau indeplinirea acestuia in mod defectuos de catre un functionar / functionar public aflat in exercitiul atributiilor de serviciu, act pe care autorul nu il indeplineste desi trebuia asa faca acest lucru ori, dimpotriva, il realizeaza dar intr-un mod corespunzator.

Asa cum am aratat la inceputul mesajului meu, conducatorul institutiei nu este obligat sa aprobe cererea dvs., prin urmare nu poate fi vorba despre neindeplinirea unui act pe care acesta trebuia sa-l indeplineasca. In concluzie faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii prevazute la art. 246 Cod penal. Desigur, dvs. puteti face plangere, insa fie se va dispune neinceperea urmaririi penale in faza actelor premergatoare, fie se va dispune scoaterea de sub urmarire penala in cursul urmaririi penale (art. 11 Cod procedura penala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - interes personal legitim ally.emilly ally.emilly Potrivit art.95 alin (2) din Legea 188/1999 republicata "raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cartala cartala acum cu noua modificare a legii 188 din 1999 sa inteleg ca perioada de suspendare se face din 6 in 6 luni pana se aunge la 3 ani in cadrul aceleasi institutii? (vezi toată discuția)