avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut- prelungirea dovezii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut- prelungirea dovezii

Datele preblemei: Mi-am cumparat o masina noua in leasing, am circulat cu ea si m-a oprit politia , s-a constatat ca aveam numerele expirate, mi-a fost retinut permisul am primit dovada ptr 15 zile ,iar mai apoi prin cerere la procuror pe inca 30 zile. Acum nu mai mi se prelungeste pe motiv ca nu mai am dreptul ca am comis o infractiune cu buna stiinta( lucru pe care eu l-am negat si il neg incontinuare).
Intrebare: Conform noilor modificari aparute luna aceasta mai am sau nu mai am dreptul la prelungire ? Si cine dispune acest lucru?
Mersi anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:23, 28 August 2008
In momentul in care ati achizitionat masina vi sa eliberat o autorizatie provizorie de circulatie si numere rosii, valabile 30 zile. Daca ati fost gasit de organele de politie circulind dupa cele 30 zile ati comis o infractiune.E treaba dvs. ca nu recunoasteti. Asteptati solutia organelor de procuratura . Din cite cunosc nu va mai prelungeste nimeni dovada, pina la solutionarea cauzei
ma refeream la partea "cu buna stiinta" ca nu o recunosc , restul am inteles ca e infractiune si etc.
va multumesc pentru raspuns
simonetta a scris:

ma refeream la partea "cu buna stiinta" ca nu o recunosc , restul am inteles ca e infractiune si etc.
va multumesc pentru raspuns



Daca inteleg bine, nu este vorba de numere provizorii (rosii), ci de numere cu valabilitate limitata, autoturismul fiind achizitionat in leasing.
In acest caz, este greu de inteles ca Dvs. nu ati stiut cand expira valabilitatea respectivului numar. Aceasta este inscriptionata chiar pe placuta numarului de inmatriculare (anul si luna). De aici rezult ca Dvs. ati comis cu buna stiinta o infractiune.
Numai bine va doresc!!!
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Domnule inginer cu regret trebuie sa recunosc ca nu am stiut ca pe placuta este inscriptionat acest lucru. Nu am avut nici cea mai mica idee despre asta.
simonetta a scris:

Domnule inginer cu regret trebuie sa recunosc ca nu am stiut ca pe placuta este inscriptionat acest lucru. Nu am avut nici cea mai mica idee despre asta.



Imi pare rau, dar nestiinta nu poate fi folosita in apararea Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie provizorie de circulatie dupa inmatriculare g_honorius g_honorius As avea si eu o intrebare: Am cumparat recent un Logan. Pentru inmatriculare am vorbit cu o persoana de la dealer care se ocupa cu inmatriculari si o face ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Parasire sectie politie Rebbeca Rebbeca Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii ... (vezi toată discuția)