avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

buna ziua
sumtem o societate comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic administratia locala.
dorim sa facem o sponsorizare dar nu in bunuri sau bani ci doar sa-i ajutam cu utilajele noastre sa transporte deseurile la groapa de gunoi.
in acest caz , cum se procedeaza cu reducerea bazei impozabile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: larisarazvan , utilizator 14:08, 1 Septembrie 2011
Trebuie sa evaluati, la costul real, aceasta activitate si pe aceasta o treceti in contract. Acum nu stiu daca firmele cu capital de stat au ceva reglementari speciale in domeniul sponsorizarii.
Parerea mea este ca in acest caz, chiar daca puteti da o valoare a acestui contract, nu aveti in corespondenta cu ce cont sa inregistrati suma in ct 6582.

Consider ca puteti limita la valoarea amortizarii respectivelor utilaje suma contractuala.
Nota ar fi 6582 = 2813, desi in functiunea celor 2 conturi nu este prevazuta o astfel de inregistrare.
Se mai pune aici intrebarea daca acele utilaje sint operate de angajatii dvoastra. Atunci ar mai fi sa partea din salariul acestora aferenta acestui ajutor acordat.
Nota 641 = 421
si % = 473
641 cu minus
6582 cu plus
la fel si pt contributiile unitatii.

Personal as consulta un avocat care sa intocmeasca contractul de sponsorizare asa incit valoarea prevazuta sa fie clar stabilita, asa incit sa nu fie discutabila in cazul viitoarelor controale (mai ales ca se scade din impozitul de plata).
Multumesc frumos
Mentionez ca atat utilajele cat si forta de munca este a societatii.Ma refer cand spun forta de munca la soferii de pe aceste utilaje. dar mai este si un alt cost:acela al depozitarii gunoiului la rampa de depozitare, unde tot eu platesc.Aici e problema.Cum fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit profit amalianeag amalianeag Tva aferenta donatiilor este nedeductibila fiscal?:sorry::sorry::sorry: (vezi toată discuția)
Sponsorizare mmanu mmanu cum inregistrez un contract de sponsorizare : se sponsorizeaza cu un calculator, achizitionat de societate in 2007 si inregistrat ca obiect de inventar deci ... (vezi toată discuția)
Diminuarea imp/profit imperial imperial Pentru a diminua impozitul pe profit, am incheiat un act de mecenat in valoare de 5000lei. Am inteles k valoarea se scade din impozit, am facut inregistrarile ... (vezi toată discuția)