avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj si incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj si incredintare minor

Buna ziua tuturor. As avea si eu nevoie de putina consiliere juridica intr-o problema. Am 34 ani si sunt casatorit de 5 ani (dupa o relatie prealabila de aprox 12 ani) cu doamna X cu care am un copil de 2 ani jumate. De aproximativ 1 an o banuiesc a fi infidela recent i-am descoperit (din nou, a doua oara) un telefon si cartela secrete cu care discuta si isi scrie mesaje de iubire cu amantul ei de etniei rroma dintr-o localitate vecina.
Precizez ca acu o saptamana cand i-am descoperit a doua oara telefonul secret am agresat-o fizic pentru ca nu a vrut sa mi-l dea. Familia locuia in casa parintilor mei iar doamna X momentan locuieste la bunica ei (in localitatea amantului). Impreuna mai avem o firma deschisa cu 50% participare fiecare la care ea este administrator, firma are isi desfasoara activitatea in casa parintilor mei (casa unde locuiam - comodat).
Intrebarile mele sunt: Ce sanse am pentru a obtine custodia copilului? ce trebuie facut pentru inchiderea firmei respective, si eliberarea spatiului in care isi desfasoara activitatea (comodatul este pe termen nelimitat, din pacate).

Va multumesc,
AOD
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:50, 2 Septembrie 2011
1. Teoretic, sansele pentru custodia copilului sunt cam de 50 % pentru fiecare; practic insa, majoritatea instantelor acorda custodia mamelor; daca mama s-a mutat si a luat si copilul cu ea, sansele ei sunt cu atat mai mari.
2. Pentru inchiderea firmei: mergeti la Registrul Comertului si depuneti o cerere in acest sens. Faptul ca acel contract de comodat este pe termen nelimitat nu inseamna ca nu poate fi reziliat.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
m_ella2005, utilizator
Consiliere juridica nu puteti primi pe forum.Doar opinii generale.
Consultanta se face cu avocatul platit.

Cu minorul nu cred ca aveti sanse reale decat daca sotia renunta la minor.Are o varsta prea mica.
Faptul ca este infidela nu prea conteaza pentru instanta dar e singurul aspect in favoarea dvs.
multumesc pentru raspunsuri. Mama nu s-a mutat cu copilul ci a fost data afara, fara copil. Copilul momentan e plimbat zi de zi intre cele doua localitati o zi la ea o zi la mine... ceea ce presupun ca este foarte daunator pentru el. De aceea as vrea sa abordez problema cat mai corect si sa gasesc o cale cat mai rapida pentru a incheia aceasta "poveste".
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
AOD, utilizator
bietul copil!!!!!!!!!! cred ca ar trebui sa lasati mandria si orgoliul deoparte, fiind vorba de copilul dvs.
pana la lamurirea legala a problemelor dvs., incercati cel putin sa luati copilul pe rand, o sapatamana dvs. , o saptamana sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soție infidelă, copil la mijloc, cum divorțez kutezz kutezz Un bun prieten locuiește cu familia de câțiva ani în occident (UE). În urmă cu o lună a descoperit că soția îi este infidelă și nu vrea să pună ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Razvan255 Razvan255 Buna ziua , recent m am despartit de sotie , pt ca dansa a ales sa aduca in casa amantul .eu si copii am plecat la socrii, mentionez ca , casa este a dansei , ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)