avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... denuntare ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

denuntare ccm

Buna ziua! Apelez iar la sfatul forumistilor avocat net, daca am un CCM valabil incheiat si care se afla in derulare, dar sindicatele semnatare nu mai sunt reprezentative, pot sa-l denunt nilateral ca patronat?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:05, 1 Septembrie 2011
nu exista o asemenea posibilitate - este expres mentionat in lg 62 ca CCM nu se reziliaza unilateral. trebuie sa asteptati implinirea termenului pentru care a fost incheiat si sa incepeti negocierile ptr cel nou. acolo puteti "jongla" cu cererile si ofertele astfel incit sa nu incheiati nici un CCM. evident, cu riscul unor greve, etc etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupuse abuzuri angajator! Raul Oprita Raul Oprita Buna seara, contractul colectiv de munca la nivel de unitate, in unitatea in care imi desfasor activitatea, a fost incheiat la data de 17 Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)
Act aditional ccm dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua !1.c.c.m-ul expira pe 20.05.2014....Intrebare: sindicatul mai poate cere inceperea negocierilor in perioada asta? fac mentiunea ca, patronatul nu a ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere mili1976 mili1976 Am o mare rugaminte la dumneavoastra in legatura cu o problema. Institutia in care lucrez a incheiat inca din anul 2005 contract de inchiriere ptr spatiile ... (vezi toată discuția)