avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional CCM

buna ziua !1.c.c.m-ul expira pe 20.05.2014....Intrebare: sindicatul mai poate cere inceperea negocierilor in perioada asta? fac mentiunea ca, patronatul nu a denuntat contractul !
2. c.c.m-ul in vigoare poate fi modificat (act aditional) la capitolul:"salarizare si alte drepturi salariale ? P.S. valabilitatea contractului se prelungeste inca 12 luni. daca niciuna din parti nu denunta contractul. VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 6 Mai 2014
Cand a fost incheiat c.c.m.?
actualul c.c. m. a fost incheiat pe data de 20.05.2013
In acest caz :
1. Angajatorul sau organizatia patronala initiaza negocierea colectiva cu cel putin 45 de zile calendaristice inaintea expirarii contractelor colective de munca sau a expirarii perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate in actele aditionale la contractele colective de munca

2. In cazul in care angajatorul sau organizatia patronala nu initiaza negocierea, aceasta va incepe la cererea scrisa a organizatiei sindicale reprezentative sau a reprezentantilor angajatilor, in termen de cel mult 10 zile calendaristice de la comunicarea solicitarii

3. CCM-ul in vigoare poate fi modificat prin act aditional.

4. Contractul colectiv de munca nu poate fi denuntat unilateral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, in luna martie expira CCM-ul incheiat la nivel de unitate, va rog ma puteti ajuta cu pasii ce trebuie urmati in vederea prelungirii acestuia si/sau ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Negocierea contractului colectiv de munca la cat timp trebuie ... CristianaGh CristianaGh Negocierea contractului colectiv de munca la cat timp trebuie REfacuta? Buna ziua, O societatea a organizat negocierea contractului colectiv de munca in ... (vezi toată discuția)