avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... institutii care controleaza ºi pot condamna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

institutii care controleaza ºi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare?

Va rog sa imi insiruiti institutiile care controleaza şi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 23:09, 3 Septembrie 2011
Eu, sincer, ma astept la raspunsuri nefavorabile, insa le vreau. Sunt interesat care sunt institutiile care sunt obligate datorita indatoririlor acestora sa aibe un punct de vedere in privinta incadrarii unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare. Eu sunt de parere ca cel putin Inspectia Muncii are obligatia de a imi oferii un raspuns concis, fara a imi propune sa ma interesez in alta parte. Ei sustin ca nu este de datoria lor sa cunoasca raspunsul la aceasta solicitare a mea, lucru care imi pare absurd. Inspectorul de munca care vine in control, cred eu, trebuie sa stie daca studiile mele erau acreditate sau nu pentru anul I de studii 2005-2006, pe vremea in care ARACIS exista doar pe hartie si inca nu avea sediu ori salariati.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptate in privinta Inspectiei Muncii si daca exista si alte institutii care pot condamna incadrarea unei persoane fara studiile necesare postului ocupat.
Multumesc
Diploma de studii am, insa este contestata de Ministerul Educatiei.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
tudor12345, utilizator
sebastian-barbulescu a scris:

ITM (cu privire la personal....)
...


Care ar fi sanctiunea data de catre ITM , in speta expusa de initiatorul topicului ? ....:-/

tudor12345 a scris:

FR Spiru Haret promotia 2008, se pune problema incadrarii mele la o institutie bugetara.
Nu sunt interesat de pareri asupra acreditarii (am invatat legislatia respectiva fara sa vreau, in plus am raspuns clar de la Ministerul Educatiei in aceasta privinta - nefavorabil).
Multumesc pentru ajutor.



Adresati-va cu un memoriu ordonatorului principal de credite(ministerul de care apartine institutia),Directia Resurse Umane.
Dar cu mare siguranta pot spune ca raspunsul va fi unul negativ,in sensul ca nu se accepta incadrarea pe un post cu st. superioare decat a unei persoane care poate sa dovedeasca cu o diploma valabila aceasta calitate.
Un exemplu concret,absolventii ID Spiru,profil pedagogic,au fost respinsi la selectia dosarelor pt. inscrierea la titularizare in invatamant.
Singura alternativa sa va resustineti licenta la o nstitutie acreditata.
În opinia mea, luân în considerare art. 56 lit. d şi art. 57 din Codul Muncii, sancţiunea ar fi încetarea cim.
resustinerea examenului de licenta este cea mai mare dovada de incapabilitate a ministerului educatiei.
daca susti ca pot da licenta in alta parte cu studii neacreditate este ca si cum ai sustine ca pot da examen de licenta fara studii.
este o logica foarte simpla
toata lumea sustine ca era neacreditata, fara probe, dar cand se emite o asemenea absurbitate nimeni nu comenteaza.
toata lumea imi da ca motiv al neacreditarii un HG din 2007, cand eu am inceput studiile in 2005. nu trebuie sa fi avocat sa intelegi ca o lege emisa in 2007 nu poate decide acreditarea pentru anul I de studii 2005-2006.

Alte discuții în legătură

Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale - minister andr44u andr44u Buna seara. Va expun urmatoarea situatie. Sunt absolventa Facultatii de Sociologie-Psihologie Univ. Spiru Haret, promotia 2005-2008, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)