avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

pfa

Buna ziua,as dori sa ma ajute cineva cu un raspunsca sant nedumerita,daca sant in indemnizatie pt crestere copil as putea sa ma fac pers fizica autorizata,dar sa nu pierd indemnizatia.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: darius_2010 , utilizator 14:12, 1 Septembrie 2011
puteti sa va infiintati PFA, insa nu trebuie sa aveti activitate.
Cu alte cuvinte , daca la infiintati PFA si veti avea activitate in sensul de a avea venituri de pe urma acesteia va aflati in contradictie cu legislatia ref. la cresterea copilului si vi se va suspenda si indemizatia, caz in car nu veti mai primi drepturile banesti.
Practic acest lucru echivaleaza cu o reintoarcere la munca <<mai de vreme de termen>> a femeii aflate in concediu de crestere a copilului.
Cu stima,
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil dianabuda dianabuda Beneficiez de indemnizatie crestere copil? (75% conform legii) in situatia mai jos prezentata: 1. din 01.04.2010 - ctr. indivudual de munca 2. din ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal veronica-t veronica-t Angajarea a fost facuta la inceputul lunii iulie 2010, primul concediu medical l-am luat in februarie 2011 , dupa ce am anuntat la serviciu ca sunt ... (vezi toată discuția)
Insarcinata si pfa efrem efrem Buna seara, Sunt insarcinata , am un PFA pe numele meu si sunt si salariata ! Va rog sa-mi spune-ti,ce trebuie sa fac cu PFA-ul? Care sunt drepturiile mele ... (vezi toată discuția)