avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prescrierea datoriilor catre furnizori
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prescrierea datoriilor catre furnizori

Buna ziua

Ma confrunt cu o mica problema. Am preluat de curand contabilitatea la o microintreprindere. In inventarul efectuat, am constatat obligatii restante la furnizorii de marfa care aveau o vechime de peste 3 ani. Administratorul firmei spune ca nu a primit nici o adresa sau somatie din partea furnizorilor. Iar la inventarul de sfarsit de an (bifarea soldurilor) acestia nu au raspuns.
Intrebarea mea este daca pot prescrie aceste datorii si daca ar trebui sa colectez TVA-ul (in conditiile in care de pe factura initiala s-a dedus TVA-ul)? M-ar ajuta, foarte mult, daca mi-ati putea preciza actul care reglementeaza aceasta operatiune.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ebaeba , utilizator 00:00, 7 Septembrie 2004
trebuie sa citesti despre prescriptia extinctiva din codul comercial.cat despre reglarea lor contabila,se trec pe venituri asa cum sunt,fara sa mai deduci tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unor facturi din 2006 tatiana1 tatiana1 Verificand soldurile impreuna cu un furnizor am constatat ca din evidentele noastre lipsesc doua facturi una marfa una ambalaj din 2006.La inventar nu am ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Creante si datorii prescrise Conform pct.46/omf1753/2004 nu mai putem scoate din evidenta crentele si datoriile prescrise fara parcurgerea tuturor pasilor judecatoresti pt decontarea ... (vezi toată discuția)