avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxare adeverinte de la medicul de familie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxare adeverinte de la medicul de familie

Buna ziua,

Stiti cumva care este reglementarea legala privind taxarea adeverintelor eliberate de medicul de familie?

Pana acum am avut nevoie de 3 adeverinte medicale si pentru fiecare am fost taxata cu 25 RON, iar acum am nevoie din nou de una.

Mi se pare ciudat faptul ca unii medici de familie percep aceasta taxa, iar altii nu.
Este la latitudinea medicului sa taxeze sau nu? Plus ca mi se pare cam disproportionata taxa pt. o simpla adeverinta.

Cu multumiri,

Andreea P.

Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 21:21, 21 Septembrie 2011
De ce sa le fie rusine? Domnule Manea chiar nu sunt de acord cu Dvs. La salariile mizere pe care le au. Si ma opresc aici.

Urmaresc aceasta discutie de cand s-a initiat.
D-na Monica, sa stiti ca nu pot fi de acord complet cu dvs: sunt de acord ca au salarii mizere dar noi (bolnavii) ce vina avem? Noi de ce platim asigurare de sanatate daca nu pt acoperirea serviciilor medicale, oricare ar fi acestea .... ? Mai ales ca pt o adeverinta nici macar nu trebuie sa se ridice de pe scaun ....
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Cs B, Contabil
Stimata doamna nu avem nicio vina, insa cred ca banii cu care contribuim noi sunt prea putini in comparatie cu toate cheltuielile la nivel national din Ministerul Sanatatii.
Haideti sa nu ii hulim...regula nu au instituit-o ei, insa le convine, asta este adevarat.
Gabrielle Monique a scris:

[...] Tarifele au fost stabilite de catre Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala. [...]


Imi cer scuze ca nu am fost explicit. Acestora consider ca trebuie sa le fie rusine (Societatii Nationale de Medicina Familiei/Medicina Generala), celor care impun ce tarife sa practice medicii de familie si in nici un caz medicilor. Daca esti un medic bun, inclusiv ca medic de familie (Vai, cat de mult ii discreditam, dar habar nu avem ce importanta au in circuitul asistentei sanitare!) poti sa ceri si 50 lei pe o adeverinta ca pacientul ii va da.

De ce medicul sa nu ceara? De ce pacientul sa nu dea? Competentele costa, indiferent de domeniu.

Buna seara! Mi-am facut un obicei sa gasesc cu intarziere topicurile din sfera mea de interes...
Din cunostintele mele, tarifele sunt stabilite de Asociatia Judeteana a Medicilor de familie din judetul in care locuiti, si sunt tarife RECOMANDATE, nu obligatorii. Asta explica faptul ca unii le practica, unii nu. Din pacate asigurarile de sanatate acopera prestatia medicului, o parte din medicamente, dar nu si birotica. Fiind formulare cu regim special unele dintre ele ajung sa coste mult. E drept ca tarifele sunt frecvent exagerate. In judetul in care locuiesc parintii mei de exemplu, se practica preturi mult mai mari decat practica medicul meu de familie, plus unele formulare nu sunt taxate de al meu, in timp ce parintii mei le platesc (biletele de trimitere) E drept ca ne separa Carpatii....
Daca suspectati nereguli va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate, din judetul dumneavoastra, fara teama ca medicul de familie va afla, sau ca vor exista urmari neplacute pentru dumneavoastra. Daca chiar exista o problema, se va rezolva si veti avea mare satisfactie stiind ca datorita dumneavoastra s-a suspendat o taxa abuziva...
Daca mi se permite si o observatie putin mai deplasata..... Spunea cineva ca nu ar trebui platit, "Mai ales ca pt o adeverinta nici macar nu trebuie sa se ridice de pe scaun ...". Suna cel putin ciudat o astfel de afirmatie din partea unui contabil, nu credeti? [editat]
O noapte linistita!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc daca am nevoie de o adeverinta de la medicul de familie? sabina56 sabina56 Buna ziua.As dori sa stiu daca ceri o adeverinta de la medicul de familie,aceasta trebuie să o platesti? si cat costa? (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala pentru somerii fara plata,se plateste? gygi gygi Va rog daca stie cineva sa-mi spuna daca este legal sa se perceapa o taxa pentru eliberarea adeverintei medicale de catre medicul de familie in valoare de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala andrew11 andrew11 Buna ziua De unde se poate obtine adeverinta medicala necesara pentru depunerea dosarului la ANOFM (somaj neindemnizat) si care ar fi costul aproximativ al ... (vezi toată discuția)