avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxare adeverinte de la medicul de familie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxare adeverinte de la medicul de familie

Buna ziua,

Stiti cumva care este reglementarea legala privind taxarea adeverintelor eliberate de medicul de familie?

Pana acum am avut nevoie de 3 adeverinte medicale si pentru fiecare am fost taxata cu 25 RON, iar acum am nevoie din nou de una.

Mi se pare ciudat faptul ca unii medici de familie percep aceasta taxa, iar altii nu.
Este la latitudinea medicului sa taxeze sau nu? Plus ca mi se pare cam disproportionata taxa pt. o simpla adeverinta.

Cu multumiri,

Andreea P.

Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 21:21, 21 Septembrie 2011
Interventie moderator:

@ised8u mi-am permis sa editez "observatia deplasata" pe care ati facut-o la adresa colegei mele. Va multumesc pentru intelegere. :)
Gabrielle Monique a scris:

Iulian Manea a scris:
Baza legala este piata libera. Medicul este liber sa stabileasca ce tarife doreste iar dvs. le acceptati sau nu.


Total eronat stimate coleg. Tarifele au fost stabilite de catre Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala. Banii incasati de la pacienti intra in venitul cabinetelor.
Astfel, o adeverinta medicala pentru angajare costa 20 de lei, actul necesar la obtinerea somajului sau a ajutorului social se plateste cu 10 lei, iar cei care au nevoie de certificatul prenuptial pentru a se casatori trebuie sa achite 40 de lei. Persoanele care au nevoie de adeverinta care sa le ateste starea de sanatate pentru scoala de soferi trebuie sa plateasca 25 de lei. Un aviz epidemiologic necesar copilului la gradinita sau la scoală costă 10 lei. O injectie solicitata de pacient costa 5 lei.

De aceea tarifele sunt diferentiate, in functie de fiecare serviciu prestat de catre medicul de familie.



Imi cer scuze,dar ce inseamna "serviciu prestat":faptul ca scrie o hartie,pune parafa si iti da chitanata(daca ti-o da?!)?Tarifele sunt aberante mai ales ca acel medic de familie primeste o suma per capita pentru fiecare pacient inscris(deci doar pt faptul ca sunt inscrisa pe lista acelui medic acesta incaseaza bani chiar daca nu ma consulta deloc intr-un an si atunci cand ma duc dupa adeverinta vrea bani pe ea>)Sincer mi se pare curata nesimtire!Dupa parerea mea SERVICIU PRESTAT=CONSULTATIE nu doar a scrie!!!!!
Iulian Manea a scris:



Odata, pentru ca nu va revoltati ca alte marfuri cum ar fi cartofii sau pantofii costa diferit de la un negustor la altul desi marfa e aceeasi iar in cazul medicilor o faceti si a doua oara, ca va ganditi c-ar fi bine ca preturile sa fie reglementate.
Daca ati sti cat am urat si inca mai urasc mercurialul de pe vremea lui Ceausescu!




logica imi spune ca pana cand in comert imi pot alege pe loc marfa la un raport minim de pret/calitate in cazul medicului imi trebuie 6 luni sa pot face o schimbare.
concurenta nu exista intre ei, piata e inghetata (poate chiar artificial) de servicii am nevoie de multe ori chiar in regim de urgenta fie ele consultatii medicale sau doar pur birocratice cum ar fi eliberarea de adeverinte.
in afara de centrele medicale nu am vazut case de marcat in cabinete

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
k_2, utilizator
Gabrielle Monique a scris:

De ce sa le fie rusine? Domnule Manea chiar nu sunt de acord cu Dvs. La salariile mizere pe care le au. Si ma opresc aici.




Care salarii doamna?Medicii de familie functioneaza in sistem privat(cabinete medicale individuale sau SRL) deci au venituri de la Casa de asigurari de sanatate,in urma semnarii unui contract cadru si venituri din incasarile directe de la pacienti (si fiti linistita nu sunt mici)
As fi curioas sa -mi spuneti ce inseamna in opinia d-voastra "salarii mizere"?
Nu toti medicii de familie functioneaza in sistem privat stimata @dora_popa71.

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc daca am nevoie de o adeverinta de la medicul de familie? sabina56 sabina56 Buna ziua.As dori sa stiu daca ceri o adeverinta de la medicul de familie,aceasta trebuie să o platesti? si cat costa? (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala pentru somerii fara plata,se plateste? gygi gygi Va rog daca stie cineva sa-mi spuna daca este legal sa se perceapa o taxa pentru eliberarea adeverintei medicale de catre medicul de familie in valoare de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala andrew11 andrew11 Buna ziua De unde se poate obtine adeverinta medicala necesara pentru depunerea dosarului la ANOFM (somaj neindemnizat) si care ar fi costul aproximativ al ... (vezi toată discuția)