avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

Firma la care lucrez este in reorganizare si am intrat de azi in preaviz.Am aflat ca voi fii pontata in cele 12 zile de concediul de odihna pe care le mai am dreptul si diferenta pina la 20 de zile voi fii pontata in preaviz.Este legal?Conform articolului 75 din codul muncii scrie ca preavizul nu poate fii mai mic de 20 de zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 1 Septembrie 2011
Da asa este, perioada de preaviz este de 20 de zile si nu se suprapun cele 2 perioade.
Angajatorul poate calcula concediul de odihna si plati separat la incetarea contractului.
Codul Muncii:
Art.146
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
SC DELTA EXPERT CONSULT SRL, Consultant resurse umane
Precizez ca preavizul imi expira in 29.09.2011 iar de azi sunt pontata 12 zile in concediul de odihna si 8 zile in preaviz .
Pe perioada preavizului se poate lua CO , asfel incat cele doua perioade se suprapun ... asadar , in speta, veti avea 12 zile lucratoare de CO pentru care veti primi indemnizatia de CO si 8 zile lucratoare de preaviz pentru care veti primi salariu.

Pentru CO dvs ati facut cerere de acordarea a acestuia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz Paul25 Paul25 Buna Ziua, Am o intrebare in legatura cu concediul de odihna in perioada de preaviz.Am vazut cateva pareri dar sun in continuare nelamurit. Sunt in preaviz ... (vezi toată discuția)
S-a procedat corect in cazul concedierii mele? Carmen2806 Carmen2806 Buna ziua! Pe data de 8.12.2014 mi-am depus cererea pt efectuarea a 17 zile de concediu de odihna ramase neefectuate pe anul 2014. Astazi, in data de 11.12 ... (vezi toată discuția)