avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

cand poti sa-ti dai demisia fara preaviz?
daca iti dai demisia si ai primit prima de vacanta are firma dreptul sa-ti retina din salar prima?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:35, 1 Septembrie 2011
Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.

De asemenea, in temeiul art. 81 alin. (8) C. muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz si in cazul incalcarii de catre angajator a obligatiilor izvorand din lege sau din contractul colectiv de munca.

Nu are dreptul sa vi se retina prima de vacanta din salariu .. Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege. Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
puteti sa demisionati fara preaviz atunci cind angajatorul nu respecta clauzele contractuale din CIM, CCM, sau altele.
In opinia mea nu poate sa retina din salariul.
Si in opinia mea, in cazul incetarii CIM in cursul anului angajatorul poate regulariza drepturile cuvenite pentru CO anual ce au fost acordate anticipat pe intregul an in functie de periada lucrata in anul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz iulian1171 iulian1171 Buna ziua Ma aflu intr-o situatie deosebita. In cateva zile sunt nevoit sa imi dau demisia de la actualul loc de munca-demisie fara preaviz (neplata ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz gabigurzu gabigurzu intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Demisie ionny-ionela ionny-ionela lucrez la o societate comerciala post vanzatoare doresc sa stiu daca pot da demisia fara sa intru in preaviz? motivul este ne platirea zilelor de sambata si ... (vezi toată discuția)