Ma puteti ajuta cu o solutie pentru urmatoarea problema?
Tatal meu a decedat recent si a fost totul atat de neasteptat incat au ramas multe lucruri nespuse si nerezolvate.
Una din aceste situatii este urmatoarea:
La taxe si impozite apare o datorie destul de mare pentru 2 masini, care nu au mai fost folosite de mai mult de 15 ani, dar nu au fost radiate. Masinile au fost foarte accidentate si vandute pe piese, daca imi aduc bine aminte. Nu mai exista nici un act pentru acele masini. Iar masinile inca apar pe numele tatalui.
Singura solutie care au oferit-o cei de la taxe si impozite a fost sa se achite datoria de catre familie ca apoi sa fie radiate.
Este important sa fie radiate pentru dezbaterea testamentara, care la randul ei trebuie facuta pentru a baga o firma in faliment. pff...
Nu stiu cat de coerent am fost in explicatii, insa voi mai face completari in functie de sugestiile dumneavoastra.
Exista o posibilitate de a rezolva aceasta situatie fara a plati acea datorie?
De acele masini nu mai stiu nimic de 15 ani.
Buna seara,
In primul rand -condoleante...si sincere pareri de regret...
In privinta masinilor, va trebui sa platiti cautiune pentru aceste masini, daca nu veti merge la serviciul financiar de la primaria din raza careia se afla trecute la impozit acele masini si sa platiti impoitele...
Chiar daca sunt vandute pe bucati, ori nu stiu ce s-a intamplat va trebui sa aduceti justificari, iar dupa ce achitati aceste datorii, le radiati din circulatie.
Bine obligatia nu va revine doar dv. va trebui dezbatuta succesiunea dupa defunct (iar autoritatile publice locale nu va vor elibera certificatul fiscal, atata vreme cat datoriile nu sunt achitate fata de stat)...
Sfatul meu este sa luati legatura cu toti mostenitorii si sa achitati sumele ...
Cu respect,
1-radierea nu se poate realiza decat dupa achitarea restantelor cu care sunteti in evidenta autoritatii fiscale
2-Pentru a demara radierea contactati personal serviciul evidenta auto,.detaliati succesiunea de evenimente.
Autoritatea de evidenta auto dupa verificarea in baza de date va emite dovada,in baza careia autoritatea fiscala,dupa perceperea restantelor va dispune radierea