avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozitului unui mijloc de transport al unei ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozitului unui mijloc de transport al unei persoane decedate

Buna seara! am un automobil care este inmatriculat pe numele tatalui meu care este decedat de 12 ani, actele masinii nu au fost schimbate dupa succesiune, impozitul nu a mai fost platit de ceva timp. ce se poate intampla daca nu se plateste impozitul la acest automobil.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:08, 27 Februarie 2014
Atata timp cat bunul mobil nu este radiat, acesta acumuleaza sume cu titlu de restanta si intra in evidenta serviciului debite in urmarire.
La momentul in care se va solicita radierea autoritatea fiscala va dispune achitarea obligatiilor concomitent cu penalitatile aferente.
De la decesul proprietaului titular de rol fiscal ,autoritatea fiscala nu a comunicat anual obligatiile la buget ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
george-neagu, moderator
posibil sa fi trimis insa adresa din certificatul masinii adica adresa tatalul meu cea veche este alta fata de cea in care locuim eu si mama in prezent. se poate radia si solicita plata datoriilor acumulate esalonat? sau ce se poate intampla daca nu se va platii deloc impozitul la aceasta masina avand in vedere ca proprietarul este decedat
Ar fi de preferat sa desfasurati demersuri pentru solutionare amiabila
A fost dezbatuta succesiunea ?
Va adresati autoritatii fiscale,probati decesul proprietarului bunului auto
In cazul in care se acumuleaza un debit apreciabil,autoritatea fiscala va demara procedura de executare silita,care va genera costuri suplimentare
In final ,exista posibilitatea ca executorul judecatoresc/recuperatorul sa constate si sa consemneze existenta de mostenitori, situatie in care va dispune executarea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Madalina388 Madalina388 Am o problema mai ciudata... Fiica mea, a mostenit in urma decesului tatalui ei un autoturism care exista doar in acte. Acel autoturism (Dacia 1300 veche de ... (vezi toată discuția)
Impozit gaby&zlato gaby&zlato Buna seara. Sotul meu a decedat in luna iulie 2017 si am deschis succesiunea dar nu se poate continua din cauza unor impozite auto neplatite. Masinile nu ... (vezi toată discuția)
Am vandut autoturismul acum 5 ani si nu l-am radiat, cum procedez? addac addac Buna ziua,sunt sigura ca aceste intrebari au mai fost puse dar nu le am regasit eu in forum,deci imi cer scuze ...e vorba de 3 masini care mi -au apartinut si ... (vezi toată discuția)