Buna ziua , rog lamuriri - Dupa declaratiile de acceptare a succesiunii dupa decesul ultimului parinte facute de mine si fratele meu in urma cu ceva ani (2003) ,datorita atitudinii suspecte a acestuia m-am interesat la un notar care intrand in legatura cu camera notarilor publici mi-a spus ca deja fratele meu are certificat de mostenitor din 2005; mi sa pus intrebarea daca nu a fost facut testament in favoarea lui , eu nu stiu de asa ceva , insa daca chiar ipotetic ar fi fost asa ,nu trebuia sa fie prezenti toti mostenitorii cand se elibereaza certificatele de mostenitori la o dezbatere unde sa fim informati de eventuale clauze lasate?
nu am inteles foarte bine, ati declarat in forma autentica ca acceptati succesiunea dar nu ati dezbatut-o sau ati dezbatut succesiunea si nu ati primit/nu stiti nimic de certificatul de mostenitor. Ipotetic vorbind orice declaratie legata de dezbaterea unei succesiuni se evidentiaza separat la camera notarilor publici. daca cineva deschide succesiunea dupa un defunct iar declaratia respectiva are legatura cu dezbaterea se citeaza de catre notarul care dezbate succesiunea si persoana cu declaratia/mentiunea/opozitia/samd prin urmare cred ca notarul care a dezbatut succesiunea a eliberat certificatul de mostenitor fratelui, certificat in care , cel mai probabil sunteti trecuta ( declaratia de care vb probabil e cerere de dezbatere a succesiunii), daca certificatul a fost eliberat cu incalcarea drepturilor dvs succesorale, poate fi anulat
Daca parintii dumneavoastra au fost casarorirti legitim si bunurile au fost comune , parintele ramas in viata nu avea dreptu sa dispuna de toata mostenirea ,ci numai de partea dumnealui . Putea sa-i dea tot fiului , numai cu acordul dumneavoastra . Singurul act care nu poate fii atacat in instanta cu sanse este actul de vinzare cumparare (cu conditia sa fie facut corect ) ,in rest puteti ataca or ce act cu sanse mari de cistig. Dupa cum vad nici dumneavoastra nu stiti bine despre ce este vorba. Sfatul meu este sa va angajati un aparator si sigur aveti sanse de rezolvare , e dreptul dumneavoastra . Ceva nu este in regula,fratele nu a fost onest cu dumneavoastra ( lacom ). #-o
Daca am declarart amandoi acceptarea succesiunii indiferent ca sa dezbatut sau nu succesiunea ( in fapt nu sa dezbatut) nu inteleg cum apare un singur certificat de mostenitor- eu nu am fost citata. E posibil ca mama sa fi avut ceva bani pusi deoparte si sa fii rezolvat CM pt a avea acces la acea suma(relatiile dintre noi nefiind grozave). Implicarea celui de al doilea parinte cade mama fiind divortata cu 10 ani inainte de deces. E posibil sa aflu de la cam. notarilor publici continutul certificatului fratelui in ideea ca acolo poate se precizeaza unbeneficiu de inventar?(eu nestiind de existenta unor bunuri dupa decesul mamei)
Suucesiune
ccrisa
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele in cazul in care nu deschidem succesiunea in 6 luni.
Decesul tatalui meu a avut loc in februarie ... (vezi toată discuția)