avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan

Tatal meu inpreuna cu matusa mea, au un teren intravilan in suprafata de 1150 mp, iar pe acest teren locuieste matusa mea (in casa bunicilor mei). In anul 1987 la moartea bunicei mele, matusa mea la dat in judecata pe tatal meu, pentru casa bunicilor, pe care a obtinut-o in instanta inpreuna cu 250 mp, tatal meu primind despagubiri banesti, el neavand dreptul la locuinta, deoarece avea o locuinta in propietate personala (construita fara nici un ajutor din partea bunicilor) si nu avea voie la doua locuinte in aceiasi comuna in perioada acea. El doreste sa obtina in instanta 450 mp, din acel teren intravilan, pentru ca sora mea sa-si construiasca un camin de casa pe acel teren, mentionez ca din terenul de 1150 mp, este suprafata mai mare de 450 mp libera in spre sosea, terenul avand o deschidere la sosea de 40 mp. Intrebarea mea este daca are sanse mari sa optina acel teren sau despagubire in bani?:(
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 23:04, 1 Septembrie 2011
Buna seara,
Situatia in sine este destul de confuza...
Ori poate nu inteleg eu:spam:
In primul rand spuneti ca tatal dv. si matusa au dezbatut mostenirea acum multi ani in urma....
Daca imparteala s-a facut iar matusa a primit integral cam ce ia apartinut bunicii si in plus aceasta la despagubit pe tatal dv. cu anumite sume in bani...ce i s-ar fi cuvenit pentru partea lui din mostenire , de ce mai doriti sa va amestecati????
In primul rand nu mai puteti avea dreptul legal la nimic din ce ii apartine matusii, chiar daca la data respectiva (cand s-a dezbatut mostenirea) erau la baza anumite legi (de care eu nu imi aduc aminte sa fie prohibit in vre-un fel dreptul la a mosteni...!!!!) astazi se aplica legile in viguare , care este neretroactiva.
Cu respect...
daca terenul a fost castigat in instanta nu mai are cai legale de urmat
Tatal meu si matusa, au dezbatut in instanta doar casa bunicilor si 250 mp, pentru ca in perioada acea atata aveai dreptul, restul de 900 mp apartineau CAP-ului. Dupa revolutie a primit si restul de teren, fiind trecuti amandoi in titlul de propietate. Deci mi se pare normal ca si restul de teren sa se inparta in doua. In hotararea de judecata scrie clar ca matusa primeste o casa cu trei camere, o magazie si 250mp, restul de 900 mp nu sunt luati in cosiderare, eu despre acestia ma refer.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
GeorgeFloresti, utilizator
acum ,ca ati dat si restul detaliilor ,eu sunt in masura sa va spun ca aveti dreptul la cei 450mp pe care ii revendicati,deoarece tatal este trecut pe titlu de proprietate si d-voastra sunteti mostenitorul
trebuie sa faceti dovada ca sunteti mostenitorul facand succesiunea intai si apoi in instanta cereti dreptul d-voastra asupra terenului

succes
Am inteles ca am dreptul, dar doream sa stiu, daca sunt sanse mari sa optin terenul sau sunt sanse mari sa fiu despagubit in bani.

Alte discuții în legătură

Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Strănepoții au 250 mp cu casa la un loc de la mătușa care ... Magie1 Magie1 Strănepoții au 250 mp cu casa la un loc de la mătușa care a dezbătut moștenirea pe partea tatălui donația a fost fara clauza a tatălui. Restul ... (vezi toată discuția)