Tatal meu inpreuna cu matusa mea, au un teren intravilan in suprafata de 1150 mp, iar pe acest teren locuieste matusa mea (in casa bunicilor mei). In anul 1987 la moartea bunicei mele, matusa mea la dat in judecata pe tatal meu, pentru casa bunicilor, pe care a obtinut-o in instanta inpreuna cu 250 mp, tatal meu primind despagubiri banesti, el neavand dreptul la locuinta, deoarece avea o locuinta in propietate personala (construita fara nici un ajutor din partea bunicilor) si nu avea voie la doua locuinte in aceiasi comuna in perioada acea. El doreste sa obtina in instanta 450 mp, din acel teren intravilan, pentru ca sora mea sa-si construiasca un camin de casa pe acel teren, mentionez ca din terenul de 1150 mp, este suprafata mai mare de 450 mp libera in spre sosea, terenul avand o deschidere la sosea de 40 mp. Intrebarea mea este daca are sanse mari sa optina acel teren sau despagubire in bani?:(
Pai daca tatal si matusa figureaza amandoi pe titlul de proprietate pentru restul de 900 mp, ce despagubiri mai doriti??? Faceti iesirea din indiviziune si apucati-va de construit pe cei 450 mp care revin familiei dvs. Din moment ce tatal dvs. a primit despagubiri banesti pentru partea care-i revenea din casa si cei 250 mp, asa cum s-a stabilit in hotararea judecatoreasca, acel subiect este acum inchis.
depinde de actiunea pe care o faceti
daca cereti terenul obtineti terenul
daca cereti contravaloarea,se face expertiza si obtineti contravaloarea adica 1/2 din valoarea terenului de 900 mp
Mostenire
ContSters135021
Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)