avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutii ca sa-mi ajut tatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutii ca sa-mi ajut tatal

buna ziua, as dori sa va intreb ceva:
tatal meu a avut un atac cerebral in urma cariua a ramas imobilizat la pat si nu mai este in deplina facultatilor mintale,eu doresc sa ii schimb buletinul ,medicul ,pentru ca locuieste la mine,sa ii ridic pensia,etc.
pot obtine drept de curator ,sau tutela,nu stiu nu ma pricep la termeni ,ca de aceea si intreb.
ce acte sa obtin ?
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:55, 1 Septembrie 2011
Adresati-va autoritatii tutelare din localitatea de domiciliu a tatalui.
Codul familiei - Autoritatea tutelara
Art. 158
Atributiile de autoritate tutelara apartin organelor executive si de dispozitie ale consiliilor comunale, orasenesti, municipale sau de sector al municipiului Bucuresti. (in cadrul primariei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Donație/vînzare - cu clauzã viagerã de întreținere vasile.sirbu vasile.sirbu Ținînd seama de faptul că bolnavul este imobilizat la pat, există posibilitatea legală de a solicita prezența unui notar la patul bolnavului ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara cristinasinziana cristinasinziana in cazul in care nu sunt divortata de tatal copiilor mei si totusi locuim impreuna,insa acesta nu isi indeplineste indatoririle financiare fata de copii,il pot ... (vezi toată discuția)