avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concediu medical
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concediu medical

Buna seara!

Am si eu o intrebare. Daca am doua luni si cateva zile la ultimul job imi pot lua cateva zile de concediu medical? Am dureri cumplite de coloana, ridic greutati si am munca grea. Nu stiu daca pot cere concediu medical. Si inca o intrebare: cine plateste, statul sau firma?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: costic , utilizator 09:28, 18 Septembrie 2008
poti lua concediu medical fie de la medicul de familie fie cu internare (spital), diferenta poate sa existe intre codul inscris pe certificat care arata procentul 75%-100% in plata si numarul de zile de acordare.(medicul de familie poate acorda 14 zile in doua transe, pe cand cu spitalul poti incepe cu urgenta sau internare dupa care cu medicul de familie dar nu mai mult de 90 zile pentru ca risti)
In tot cazul cere la munca o adeverinta pentru medic si copie dupa ordinul de plata (CAS, CASS etc). Motiveaza ca medicul de familie cere acest lucru sau ca vrei sa alt medic de familie si ai nevoie la inscriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical blareanabel blareanabel cate zile de concediu medical se pot scoate in somaj?exista un anumit numar?pana la ce data se poate depune foaia de concediu la AJOFM?cei de acolo sunt ... (vezi toată discuția)
Concediul medical acordat de medicul de familie alinamirelaburlacu alinamirelaburlacu Buna ziua, am suferit o interventie chrurgicala la ambii ochi prin metoda laser (la un cabinet privat ). medicul chirurg mi-a dat scrisoare medicala cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sau fara plata CLAUARAD CLAUARAD BUNA SEARA, As avea si eu o intrebare,am beneficiat de concediu de crestere si educare a copilului timp de 2 ani si mam inbolnavit chear in luna care sa ... (vezi toată discuția)