avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FOND- Somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FOND- Somatie de plata

Ce se intimpla daca nu faci intimpinare la o citatie in calitate de creditor pentru FOND- Somatie de plata ? Daca nu ma pot prezenta in instanta la data citata ce risc?
Cel mai recent răspuns: seceleanugina , utilizator 00:28, 2 Septembrie 2011
In procedura somatiei de plata creditorul este cel care a formulat cererea.
Prin urmare creditorul nu formuleaza intampinare, aceasta trebuind a fi formulata de debitor.
Neprezentarea la termen si neformularea niciunei aparari poate avea drept consecinta pierderea procesului
Nu se intampla mai nimic daca nu depuneti intampinare (nu este obligatorie fiind o cale speciala) Daca nu va prezentati la fond, in conditiile in care procedura de citare a fost corect facuta, riscati sa nu va puteti apara si implicit sa pierdeti!
Multumesc pentru raspuns si cu scuzele de rigoare rectific: nu in calitate de creditor ci de debitor.
Citatia am primit-o la cutia postala, nu am semnat de primire iar la data la care sunt citata tatal meu implineste cinci luni de la deces ( cancer de piele) . Nu ma simt in stare sa ma apar singura iar bani de avocat nu am . Daca totusi ma prezint as putea cere o aminare ?
Putei formula o cerere pentru angajare aparator.
La urmatorul termen, nu este si obligatoriu sa va prezentati cu avocat, dar va trebui sa depuneti intampinare.
Prin nedepunerea intampinarii si neprezentarea la proces pentru sustinerea contrariului, in calitate de debitor inseamna ca va recunoasteti debitul si somatia va fi admisa.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa depun intampinare la apel? Ion53 Ion53 Sunt intr-un proces cu societatea de asigurari allianz tiriac,intial in calitate de reclamant.Am castigat fondul si ei au depus apel,fara a prezenta insa ... (vezi toată discuția)
Citatie ...ajutor!! dimitris dimitris Am primit acasa o citatie in calitate de debitor in proces cu asociatia de proprietari in calitate creditor pentru [b]Fond[/b] [b][u]-somatie de plata[/u][/b] ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut, somatii de plata tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Doresc un mic ajutor din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: Am un srl cu un asociat, detinem fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)